Är det åldern?

Plötsligt kommer någon längtan tillbaka till den där platsen där jag tillbringade alla mina barndomssomrar.. Jag har ju ju varit där då och då för att fira midsommar men bara över dagen, några timmar sådär.. Det var dessutom säkert minst fem år sedan så det kanske är därför minnena dyker upp..

Det ligger ju inte direkt centralt:) och har väl typ 500 bofasta.. Närmaste lite större med betoning på lite är Rimbo, inte heller det någon större ort. Kan det vara så att man med åldern (ja, jag vet att jag inte är lastgammal) börjar tänka på och kanske längta till de gamla minnen man har. Eller så är det bara något man av någon anledning inbillar sig och om man skulle vara där när gräset inte är grönt, syrenerern blommar och allt det andra man förknippar med minnena så skulle det vara en helt annan sak.

Då på min tid så var Rånäs Slott ett sinnesjukhus, vilket det var fram till 1999..

Nu är det superrenoverat och används tills massor av weekends, konferenser och inte minst bröllop. Superpopulärt!

Den gamla matbutiken ser ut ungefär som jag minns den..

Den här butiken som verkar vara en blandning mellan handelsträdgård och inredning fanns inte på ”min” tid.. Skulle gärna göra ett besök där..

Dansbanan där vi var på Midsommar ser oxå ut som förr om än lite skruttigare..

Alla vi kusiner hängde ihop där i Rånäs på somrarna – tror inte man som barn kan ha det bättre än vi hade det..

Väderleksprognosen hade rätt!

Vilket väder vi har haft i dag och det ska i alla fall hålla i sig ett par dagar till innan det blir lite svajigt igen.. Vill inte ha mer svajigt väder – vill gärna ha lite sol och värme.. Har varit ute och gått i 3,5 timme i dag och bara njutit..

Älskar den här lilla parken mitt i stan.. Grönt och blommande rabatter..

Dom sköter om hästarna på ett bra sätt även om jag egentligen inte gillar det här..

Mycket folk på stranden även om det inte syns på den här bilden då de flesta låg i solstolar..

Lite glass i värmen och lyckan är total..

Nu är hundarna rätt så slut efter den riktigt långa promenaden i värmen och sover bredvid mig i soffan.. Själv ska jag ta två knäckebrödssmörgåsar med Västerbottenost som typ är det godaste jag ätit på sååå länge. Tänk att något så enkelt kan vara så otroligt gott:)

Får passa på att njuta de kommande dagarna och hoppas att tiodagarsprognosen är fel.,

Konstaterar att prognosen redan ändrats och att det ser väsentligt bättre ut än det gjort när jag kollat de senaste dagarna.. April ska ju vara regnmånaden för att fylla på ”depåerna” inför sommaren.. Men det har ju inte varit några direkta skyfall även om det regnat ett par gånger. Förra året hade vi en usel vår så den här verkar bli klart bättre..

Trettioplus trevar..

Onsdag i dag och det innebär ett nytt poddavsnitt av Trettio plus trevar.. Omslagsbilden till avsnittet är den från Malin Persson Giolitos Netflix serie så man kan anta att avsnittet kommer åtminstone delvis handla om den. Hasse Aaros podd Fallen jag aldrig glömmer har kommit tillbaka. Har aldrig lyssnat på den så det kanske man skulle göra.. En av favoritpoddarna Mitt i livet ”lyser” fortfarande med sin frånvaro när det gäller veckans avsnitt men dyker väl upp snart..

Hur söt….

Det här är hästen som är med i ATGs reklamfilmer och har så varit i typ fem år. Hästen har tidigare bott hos Stig H Johansson men har nu flyttat med sin skötare som köpt en egen hästgård.. Jag undrar just vad modell arvodet är för en häst:)

Anitha & mönster..

Jag tror att det här är på Grand Hotels damtoalett som ju har rätt så mycket mönster.. Sedan som ”pricken i över i:et” så är det Anitha Clemence med prickiga byxor som jag måste säga att jag tycker är jättefina.. Såg en snutt på någon repris av Parneviks när hon var där med sin dåvarande man Calle Schulman.. Hon är inte lång det är en sak som är säker, skulle tippa på strax under 1,55..

Tycker att hon är cool med sin vassa penna och att hon aldrig är rädd för att säga precis vad hon tycker, hur obekvämt det än är.. Längtar till podden med Malin Gramer..

Slutar med något riktigt vill ha snyggt..

Kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *