St Patrick i värmen..

Häromdagen skrev jag att det var årets varmaste dag, det var då det för i dag var det ytterligare ett par grader varmare.. Varit ute på två riktigt långa promenader med Tintin & Karisma och även varit förbi St Patricks firandet. På ena sidan strandpromenaden låg det folk på beachen och på den andra var det öl,hattar & livemusik. Inte utmed hela strandpromenaden såklart, det var begränsat till en relativt liten yta;

De traditionella St Patricks hattarna

En av våra vännet var där med ett Food stand – Rib Shack hans testaurang har amerikanska spareribs
Folk njöt verkligen i solen

På andra sidan strandpromenaden var det rejält med folk som solade och en hel del vågade sig till och med på att bada.. Det här är inte den bästa stranddelen och framför allt inte i dag då det var rätt högljud musik omkring.. Kanske inte står högst upp på önskelistan när man ligger och solar. Hur som helst så har det varit en underbar dag med T-shirt väder till långt in på kvällen.

Marknaden i La Campana

Foto: Richard Björkman

Richard Björkman är den person som administrerar Svenskar i Marbella (Facebook gruppen) och han tipsade om en marknad i La Campana. La Campana ligger i Nueva Andalucia så det är inget jätteäventyr att ta sig dit. Marknaden har massor av ekologiska och lokala grönsaker som skördats strax innan de säljs på marknaden. Det är annat det än tomater som transporterats genom hela Europa innan de hamnar i butiken. Men även här på de större matbutikerna finns det smaklösa tomater så det är definitivt värt att lägga till någon krona och få riktigt goda tomater. Det här såklart inte den enda marknaden men jag ska åka dit vid tillfälle. Ser så inbjudande ut att gå där och välja & plocka bland grönsakerna..

Hur var Podden?

Lyssnade på ett par avsnitt av den relativt nya Podden Lomma-Karlaplan igår. Den var lite mer kulturell eller hur jag ska uttrycka mig.. Bland annat handlade ett avsnitt om dialekter och huruvida ljudböcker som tex utspelar sig i Skåne med skånska karaktärer ska ha en skånsk inläsare. I dag så läses alla ljudböcker in på Rikssvenska. Ett avsnitt handlade om Tre Astrid Lindgren karaktärer de älskade att hata osv. Hur som helst så kommer den här podden inte kvala in bland mina favoriter. Jag kommer inte lyssna ikapp utan kanske lyssnar någon gång på framtida avsnitt i brist på annat..

I kväll på kvällspromenaden stötte vi på en liten familj med mamma, pappa och en dotter på ca två år. Dottern var sådär underbart söt och hade en klänning med matchande liten jacka (nästan som någon form av kavaj fast utan slag och så).. Hur som helst så föll hon och Karisms ”in instant love” och flickan gosade och pussade Karisma om och om igen. Karisma pussade tillbaka och var som vanligt superklok och tog det så försiktigt med flickan. Jag önskade så att jag hade haft telefonen med mig så att jag hade kunnat ta några kort.. Inte det lättaste i och för sig med två hundar i ena handen och fotografera med den andra. Men hade ju kunnat be någon av föräldrarna ta ett kort. Fina Karisma, hon är alltid så klok och omtänksam.

Söndag i dag vilket innebär ett nytt avsnitt av Wahlgren & Wistam. De har kört sin podd i typ fyra år och håller alltid på det där med att komma ut med ett nytt avsnitt varje vecka och alltid samma dag (söndagar). I det stora hela är det här en bra podd och kvalar absolut in på Top tre eller fyra.

Har inte varit inne på Instagram och kollat överhuvudtaget i helgen. Lagt upp något inlägg men inte kollat i övrigt. Men det kan man ju hinna med de närmsta dagarna om man vill. Tidigare visade 10-dagars prognosen att det skulle vara rätt så soppigt väder de kommande tio dagarna. Moln, regn och klart lägre temperaturer. Nu har det svängt lite och prognosen visar på regn och mulet i tre dagar sedan ska det bli sol m lite moln (men inte lika varmt som i helgen)..

Nu dags för Wahlgren & Wistam!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *