Marbellas takåsar..

Finns det något charmigare än spanska och italienska takåsar och gärna några tvättlinor här och där? Lägger man dessutom till berget La Concha som en fond bakom så blir det både charmigt och storslaget.. Det finns ju flera orter längs Costa del Sol som alla skiljer sig åt men även varje ort kan skilja sig ganska mycket. Speciellt Marbella..

Takåsarna i Marbella centrum

Puerto Banus med dess lyxiga butiker & restauranger

För att inte tala om båthamnen med båtar man knappt trodde fanns..

Puerto Banus är lite som Waxholm.. Inte i det perspektivet att det är charmigt utan det att man åker dit då och då (främst på sommaren) och flanerar runt lite. Mycket folk är det alltid och till Pizzerian Piccaso är det konstant kö trots att de har en bra bit över hundra sittplatser. Men man stannar inte kvar för länge.. Själva Marbella är mycket mer genuint och partylivet i Puerto Banus som tar vid har man blivit för gammal för..

I Marbella byter de ut belysningen längs strandpromenaden och trist nog så byter de bort den fina och charmiga varianten mot en modernare variant. Säkert effektivare men inte lika fina. Tyvärr har man tvingats tillsätta ett antal fler poliser till sommaren. Marbellas popularitet ökar och det finns tyvärr då en tråkig baksida med det. Många som festar lite väl mycket på Partybåtar, nattklubbar & Beach clubs. Festandet börjar ju tidigt på olika Beach clubs och kombinationen sol och alkoholintag måånga timmar i rad brukar inte vara så lyckad. Men håller man sig borta från de specifika partyställena så är Marbella ett perfekt semestermål för alla kategorier. Sol, lååånga fina stränder, god mat, hotell i alla kategorier, mycket att göra & hur många golfbanor som helst.

Det finns inte bara många..

..golfbanor utan även många mäklare och svenska mäklare råder det verkligen ingen brist på. Alla de stora mäklarfirmorna finns här nere och sedan Hemnet slutat ge mäklarna möjlighet att annonsera där har en ny gemensam portal startat Solhem. Dock verkar den inte speciellt bra och jag har ingen aning om hur många som går till den sajten för att leta bostad utomlands.. Dom har typ 30 000 objekt så de har ju alla svenska mäklares objekt. Här är ju mäklarsystemet uppbyggt på ett helt annat sätt än i Sverige men det drar jag inte här. Enkelt uttryckt kan man säga att alla mäklare har tillgång till att sälja alla objekt. Man har heller inga visningar som är satta till en viss dag och tid etc.

Gemensamt för de olika mäklarna är att de är aktiva på Instagram och beroende på mäklarens profil så varierar inläggen rätt så mycket..

Det här är tex Bjurfors inlägg i dag med texten Semlor i Central Plaza (en del av Puerto Banus). Självklart har många olika inlägg och vanligtvis visar de olika objekt.

En annan svensk mäklare med lite mer Internationell och exklusiv prägel hade det här inlägget i dag så det skiljer sig som sagt en hel del..

Ett drömhem..

Just den här svenska mäklaren hade ett inlägg för några dagar sedan med en helt underbar villa.. Vem skulle inte vilja bo här?

Helt underbart, eller hur? Ganska långt ifrån Susannes bild från Idre i morse..

Men det finns något med fyra årstider som varierar så mycket. Det ska man inte underskatta. Men den kalla perioden med regn/slask och snö är lite för lång och risken för instabila somrar finns ju alltid oxå.. Härifrån är det två timmar till snön i Sierra Nevada, har fortfarande inte varit där och det står inte överst på listan heller. Snön kommer ligga kvar så att man kan åka skidor till mitten/slutet av april.

St Patricks Day

Till helgen är det ju St Patricks Day och här finns gott om Irländare så det kommer att firas ordentligt både lördag och söndag. Firandet kommer att gå av stapeln utmed strandpromenaden med alla restauranger och barer som redan finns + extra matställen med enklare mat & live musik. Tar oss nog dit en stund, i alla fall om vädret håller i sig som det ska. Enligt prognosen ska det vända först på tisdag, men man vet aldrig..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *