Mellofinal!

Nu är det inte så att apelsinerna är kvar på träden men det här är verkligen en typisk bild för Andalusien som Marbella tillhör. Även på huvudgatan här i Marbella är det fullt med apelsinträd och under vintern är det verkligen en kontrast med apelsinträden och bilarna som kör i en aldrig sinande ström. Huvudgatan Ricardo Soriano tillhör verkligen inte Marbellas stoltheter, utbudet av butiker, restauranger & caféer kan man inte klaga på men det är vare sig vackert eller charmigt. Annat är det i Gamla Stan och i princip alla andra platser/områden omkring. Var i Gamla Stan häromdagen och man märker att turisttillströmningen har ökat på ordentligt och det kommer bara att öka och öka.. I takt med att turisterna ökar så ökar oxå blommorna – älskar’t

Mat!

Det har inte blivit av att jag lagat Tum Yang Goom (eller vad den nu heter) och är riktigt sugen på den så det får jag se till att göra nästa vecka. Hittade oxå ett recept på tomatsås från Alexandra Zazzi som verkligen var genuint italienskt.. Inte bara en kvart i kastrull på spisen där inte utan fem-sex timmar i ugnen efter att man fixat lite m lök etc i kastrull på spisen. Den kan man ju göra ett storkok av och frysa in och använda till allt möjligt.. Finns på hennes Instagram konto om ni vill ha det, eller här:)

Verkar ju inte så svårt så det ska väl till och med jag klara av:)

X miljoner senare….

Då var det dags för The big event – Årets Mello Final. Det är mycket hysch hysch om vad hela Mello cirkusen kostar både för skattebetalarna och totalt. Det är ju så att arrangörsbolaget Live Nation är de som sköter själva produktionen får en ersättning av SVT, vad den ersättningen är vet ingen och ingen kommer offentliggöra det heller. Sedan betalar de städer som får arrangera deltävlingar en avgift till SVT för att Mello ska hållas i deras stad. Ovanpå det så finns det ett antal sponsorer ”Programmet presenteras av” så det är mycket pengar som verkar gå åt olika håll. Här i Marbella och säkert Spanien i stort är man generellt helt ointresserade av Eurovision Song Contest och jag har ingen aning om hur deras uttagning går till. En sak vet jag och det är att de inte har någon Mello cirkus med deltävlingar, ballonger och tokfyllda arenor:)

Vem vinner då? Svårt att säga men förhandstippade är som ni säkert känner till John Lundvik, Liamoo & Hanna Ferm.. i alla fall det som jag läst. Det kan sluta hur som helst eftersom rösterna viktas (så att inte ungdomsrösterna ska vara ”överrepresenterade”) och den internationella juryn bestående av åtta länder. Kanske är det så att ungdomarnas favoriter röstats ut så att antalet röster minskar ikväll – det tror jag.. Jag tycker att Bishara är precis hur söt som helst, från Skolmatsalen till Mellofinal:) Låten är bra oxå tycker jag. Lina Hedlunds låt och nummer är oxå bra men jag tror inte att det bidraget har någon chans.. Snart börjar det och om två timmar vet vi om vi ska säga Fel låt vann:)

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *