Lite viktigare..

I dag är det inte frågan om några mandelkubbar, kanelbullar eller annat lätt meningslöst som fått sin egen dag utan en på väldigt många sätt otroligt viktig dag Internationella Kvinnodagen.. Även om utvecklingen ständigt går framåt så går det inte tillräckligt när de gäller jämlikhet. Staten är väl generellt sett bäst inom jämlikhet, åtminstone när det gäller hur man tillsätter general-direktörer, styrelser etc. MEN även inom politiken/staten finns det dom som har det otroligt dåliga omdömet och tror att det är helt OK att tafsa lite till höger och vänster. Kanske inte fullt ut lika vanligt som inom andra ”kategorier” för det finns inte samma uppbyggnad av outtalade hierarkier och beroendeställningar. Dock finns det ”Äckliga gubbar” även här tyvärr.. Senast ut är Eskil Erlandsson (Centerpartiet) som nu fått lämna sina politiska uppdrag efter att det fram-kommit att han ”tafsat” på bla ett antal Moderat kvinnor. Hur kan man komma på tanken att under en lunch modell större lägga handen på låret på den kvinna som sitter bredvid och när hon besvärat och bestämt tar bort den lägga till-baka den igen? Tycker man att man har rätt att göra så, tror man att bordgrannen vill ha en hand där eller hur går tanken egentligen?

Ja du Eskil, en gång var du minister men nu ex-ministern som tafsade inte bara på en utan ett antal kvinnor i olika sammanhang. Att vi trots hela #metoo rörelsen har män som fortfarande är så dumma och tar risken att kränka kvinnor över-går mitt förstånd. Tycker inte synd om Eskil, men om hans fru och övriga familj som säkert både blivit sårade av och skäms över hans beteende.

The other way around..

I kölvattnet av just #Metoo kom ju väldigt mycket upp till ytan, både sådant som hänt i närtid men även sådant som var typ tio år gammalt eller så. Ett sådant ”fall” var Martin Timell som anklagades för att ha utsatt en kvinnlig medarbetare i Äntligen Hemma produktionen för ett sexuellt övergrepp i en bubbelpool. Det skulle ha skett på en säsongsavslutningsfest på Martins landställe där hela produktionen var med och efter själva incidenten skulle både Martin och en kvinna ha sagt att det, för hennes egen skull, var bäst att hon höll tyst. Vad var det för kvinna som agerade så om det nu stämmer?? Hon höll tyst – i drygt tio år men när #Metoo rullade igång så klev även hon fram med sin berättelse. En berättelse som Martin Timell förnekade till 100%. För att göra en lång historia kort så blev det hur mycket spekulationer och ryktesspridning som helst och M Timell fick sparken med omelbar verkan från TV 4 och efter det följde även en rättegång..

När han fick sparken från TV 4 gick dess VD ut med uttalanden som; Ett enskilt rötägg och andra liknelser – man tog med andra ord helt och hållet avstånd från honom. Det man kan fundera över är om det fanns något annat kring Martin och hans beteende som gjorde att VDn agerade så ”hårt och drastiskt” eller om det var för att visa att man i #Metoo tider verkligen tog tag i eventuella problem omedelbart..

Hursomhelst så friades Martin i Tingsrätten och stämmer nu både TV 4 för kontraktsbrott (han hade tydligen tre år kvar på sitt kontrakt) och VDn för förtal. Han är ju inte direkt högvilt att anlita för TV jobb efter allt det här.. och med hans ”kända” ansikte är det inte lätt att hitta något annat jobb heller..

Dags för bröllop….

Lyssnade på Veckans Bläcka igår som är en Podd med Karin & Jennie (två svenska kvinnor tunt 40 och bor i Los Angeles). När Karin, som alltid drömt om ett sagobröllop, ”tvingades” gifta sig för tio år sedan eftersom de skulle flytta till USA fick de bli ett borgerligt bröllop. Tvingades? Ja, om man ska få ett sk grönt kort måste man antingen ha ett arbetsvisum (dvs ha ett jobb) eller vara gift med någon som har det. Hur som helst så blev det inget fairy tale wedding utan en kort vigsel med två vittnen i Stadshuset. Dessutom var det vanliga rummet som används för vigslar tillsammans m stora delar av Stadshuset under renovering så det hela skedde i en ”ful och tråkig” tillfällig lokal. Hur som helst ville hon ha sitt dröm bröllop och nu 10 år, 3 barn och en hund senare var det dags.. Hon har hållt på i sann Hollywood anda och planerat sitt försenade bröllop.. Två dagar innan rådde inget tvivel om att risken för regn var typ 99% och det skulle ju vara ett Garden Party.. Men hon hade ”såklart” en Party Planner som ordnade tält m genomskinligt tak så att man kunde se stjärnorna (vilket var viktigt för Karin) och poolen täcktes m glas och blev dansgolv. Budgeten skenade så klart iväg men på Instagram bilderna ser det verkligen fint ut..trots att det inte varit så kallt i Los Angeles på 132 år..

När vi hade varit gifta i tio år så gifte vi inte om oss men hade en ”tillställning” där vi bjöd in lite familj och släkt till Södertuna Slott och hade en jättetrevlig weekend. Vi kom på fredagen och checkade av blommor, provåt menyn (som var jättegod) och så kom gästerna till lunch på lördagen. Alla sov över och efter frukosten på söndagen åkte alla hem förhoppningsvis glada, mätta & belåtna..

Eskil toppar nyheterna och fler kvinnor träder fram…. och det kommer säkert växa för tydligen har det varit känt inom Centern under en tid då han haft svårt att hålla fingrarna i styr länge.. Suck….

I morgon Mello final!

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *