Marbella är redo..

Solstolar börjar plockas ut på riktigt och folk solar och de som är riktigt modiga tar ett dopp (mest barn) men de är inte kvar i vattnet så länge.. Jag antar att det är riktigt kallt i vattnet, har ju inte direkt varit någon längre tid av uppvärmning. Jag kommer definitivt vänta ett bra tag innan jag ger mig på att bada i havet.. Förr om åren (kanske tio år bakåt eller så) började jag bada i slutet på april/början av maj.. Men det var då det, nu är man mycket fegare.. Det finns ju dom som badar mer eller mindre hela året och borrar upp hål i isen om det nu är is. Någon risk för is har vi ju inte här men det är tillräckligt kallt i vattnet ändå..

Många som promenerat i stranden och fiskmåsarna skapar en riktig vårkänsla..

Vitt..

Älskar vita klänningar, tunikor ja alla vita kläder och längtar därför extra mycket till ”sommaren” när man typ bor i vita & pastelliga färger på kläderna.. Skorna på bilden är ett minne blott, kommer nog aldrig mer kunna gå i så höga klackar.. Får vara extra glad över årets mode med Dad Sneakers som ju är raka motsatsen mot ”high heels”

Chateau Marmont….

På Sunset Boulevard i Hollywood ligger det anrika hotellet och restaurangen Chateau Marmont som påminner om ett dekadent slott..

Rumspriserna är inte direkt billiga här..

Hotellet har ett gäng rum av olika storlek och karaktär samt Bungalows och samtidigt som det ser häftigt ut eftersom det är så annorlunda så ser det lite skrämmande ut..

Väldigt mycket härlig grönska och genom att det ligger högt så har man en jättefin utsikt över Hollywood. Restaurangen har öppet för frukost, lunch & middag och har utöver det även en välbesökt cocktail bar. Jag kan tänka mig att många turister besöker Chateau Marmont för en drink eller besök i restaurangen men även de som bor i Hollywood verkar tycka om att vara där. Det är nog ett sådant ställe som både inresta och invånare ”använder” för boende och/eller restaurang när man ska fira något speciellt. Själv har jag aldrig varit i Los Angeles/ Hollywood och har väl aldrig haft någon direkt längtan efter att åka dit heller. Har varit ett par gånger i USA (ca 5-6 gånger) och har då varit i;

New York och Chicago har jag varit i under nästan alla besök i USA (i alla fall New York). Boston som har en mycket mer Europeisk karaktär har jag ”bara” varit i en gång och då typ bara i två dagar. Blev lite strul med återresan till New York som vi skulle flyga hem ifrån så det slutade med att vi åkte en äkta Greyhound bus vilket var hur ”amerikanskt och charmigt” som helst.. Var där med jobbet (Coca-Cola) men kommer inte ihåg varför det där strulet uppkom. Jag har inte varit i USA sedan 9/11 och det är nog på många sätt en helt annan stad i dag.. Första gången jag var där var runt 1980 och jag var 16-17 år och fick följa med Pappa på en affärsresa. Vi bodde jättehögt upp och jag kan fortfarande minnas att jag upplevde bilarna på gatan därnere som tändsticksaskar.. Det var ju hur spännande som helst att uppleva New York med en helt annan puls än i Stockholm.. Har något svagt minne av en äldre dam som åkte rullskridskor och hade blått hår, men det kan definitivt vara något jag ”drömt”

Vi åkte till Canada oxå (Montreal) under samma resa och dit tog vi oss med bil.. Två saker som jag verkligen minns med den resan är att vi bodde på ett superstort hotell (Montreal hade haft OS typ 5 år tidigare) och det var format som två halv cirklar på något sätt vilket medförde att jag som inte kan skilja på höger och vänster konstant gick vilse (oj, det blev en lång mening)., Den andra saken jag minns är att vi fick punktering på tillbaka resan till New York och det var allt annat än varmt ute.. Teknisk har jag aldrig varit men Pappa lyckades utan min hjälp byta till reservhjulet och vi kom tillbaka till New York.. Tack Pappa för att jag fick hänga med på den där resan, det var verkligen en upplevelse.

Har hunnit med en hel del i dag och har en To Do lista klar för de närmsta dagarna. Märkligt det där med att jag bara måste ha en To Do lista för att få bra struktur på det jag ska göra och då få det gjort på ett bra sätt..

Nu dags att lyssna på Roger & Lailas Podd (ny, andra avsnittet kom i dag) och sedan sova.. Deras avsnitt är bara ca en halvtimme långa så det blir precis perfekt..

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *