Söndagsmiddag..

Snart dags att sätta igång med kvällens middag som blir väldigt svensk och tradionell så här en söndag som denna..

Farmorskotletter heter receptet

Helt enkelt tunna fläskkotletter som stekts och sedan kokats så att en sky bildas och serveras sedan med ”stompad” potatis, sky och tomater. Fläskkotletter är lixom kyckling och fläskfilé väldigt billigt här så inte dyrt att laga en middag här inte. Självklart beror det på vilken mat du lagar och vilka råvaror du använder. Tacos till exempel är dyrt (själva skalen, taco-mixen etc) eftersom de importeras från Sverige. Priserna på grön-saker varierar oxå efter säsongen, det är ju precis som i Sverige, tex är Sparris säkert lika dyrt som i Sverige just nu.. Ska planera veckans mat nu ikväll och åka och handla i morgon eller möjligen på tisdag. Det beror på hur lång tid morgondagens möte tar, det börjar 12.30 så vi hinner självklart innan Supersol stänger.. Finns typ en butik som har öppet på söndagar nu under vintern. Under högsäsongen har många livsmedelsbutiker och andra butiker oxå öppet sju dagar i veckan.

Annars är det nog mycket fisk på borden runt om i de spanska familjerna. Spanien har gått om Portugal när det gäller per capita konsumtionen av hut ofta och mycket fisk man uppger att man äter per vecka. Så Spanien i topp, följt av Portugal men även Sverige ligger rätt högt upp på listan.

Kockarna går ner till de inkommande fiske-båtarna och köper av den fångst de fått. De riktiga fiskrestaurangerna anpassar sin meny efter fiskarnas fångst och då kan man vara säker på att få färsk fisk. Så kan det även fungera på Österlen, Västkusten och några andra ställen i Sverige. Möjligen även på sina ställen i Stockholms skärgård men innerstadsrestaurangerna köper nog sin fisk i huvudsak från en fiskgrossist..

Har inte ätit Paella en enda gång sedan jag kom ner.. Pappa var på en utflykt härom veckan och den avslutades med att de åt Paella som tillagades i stora ”pannor” och som de åt utomhus i en park. Lät riktigt trevligt och var nog det oxå. Det gäller ju att välja rätt ställe om man ska äta Paella på restaurang, kvaliteten kan variera rätt rejält och det är nog inte alltid pris och kvalitet går hand i hand..

Chimichurry

Något som är riktigt gott att ha på kött och är enkelt att göra är Chimichurry

Recept från Fredriksfika

Farmorskotletterna var inte så tokiga btw..

Såg del två av Bröllop, Begravning och Dop – kanske var ”dumt” för SVT började ju sända Les Miserables samma tid ikväll. Såg en trailer och den verkade minst sagt påkostad och är säkert väldigt bra. Är nog en serie som man inte kan se på SVT Play om man tittar från utlandet, får kolla upp det,

Karisma kan vara så otroligt klok. När hon möter människor som hon känner igen eller som går fram till henne och klappar & berömmer henne så kan hon hoppa lite (framförallt om hon känner igen dem) MEN hon hoppar aldrig om det är barn eller äldre. Som i går när en väldigt gammal dam med rullator lämnade sin rullator och gick på staplande steg fram till Karisma (hon hade sin dotter med sig) då mötte Karisma henne och satte sig i den finaste ställningen och såg ut som Lady i Lady & Lufsen. Damen hade aldrig sett en så fin hund och Karisma uppträdde verkligen som den finaste hunden i världen. Som vanligt fick stackars Tintin inte någon uppmärksamhet men han är van och verkar inte bry sig om det. Däremot är det viktigt att han får 50% av uppmärksamheten hemma och det får han.

Mina linser och jag är inte direkt bästa vänner just nu, det grusar i ögonen men jag ”vågar” inte göra mer än jag gjort för att få ut dem. Kommer snart att ramla ut och då sätter jag in nya.. Det grusar inte så mycket att det finns någon risk för att de ska orsaka någon skada, det får man ju verkligen se upp med.. Hade sår på ena ögats hornhinna en gång för en väldig massa år sedan och fick då se ut som Kapten Krok och hade bara en lins i vilket satte sig på balanssinnet etc och det vill jag inte uppleva igen..

Undrar just om han nypt sig i armen i dag den där Bishara – första gången på en scen i Mello och direkt till final..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.