Lite sämre väder idag….

Marbella börjar sakta vakna till liv, när jag vaknade strax före åtta var det typ bara sop-bilen och jag som var vakna och det är fortfarande väldigt tyst jämfört med om en timme (klockan är nu kvart i nio).

Skulle gärna ligga under en palm i dag och göra absolut ingenting.. men det är inte riktigt rätt dag för det vädermässigt.. Ska komma ett lätt regn vid två-tiden och det var inte igår det regnade.

Det härliga och soliga vädret kommer vi inte se i dag så det passar bäst att vara inne och fixa.. Dessutom kommer:

klockan 13.00 för att dra upp ”wi-fi” till vår lägenhet vilket är en förutsättning för att kunna se svensk TV. Att få in wi-fi i lägenheten kostar ingenting men sedan är det en månadskostnad. Man får då med två mobilabonnemang varav ett är med fria samtal inom Spanien. Man måste nästan ha en spansk telefon, spanjorerna är livrädda för att ringa till dig på ett svenskt nummer. Speciellt sjukhus etc men även gemene man så då ringer de på Whats up..

TV-Ola..


Var i kontakt med TV-Ola via sms igår kväll och han har lovat att komma och fixa installationen av TV-kanalerna före helgen. Det innebär att jag inte behöver ”våldgästa” Pappa på lördag för att se Mello (ett program han är måttligt road av).

Det är konstigt hur beroende man är av TV – längtar riktigt efter att få svensk TV igen.. och wi-fi såklart..

Hon som var så rolig..

Rebecka Åhlund har skrivit en bok om ett år som nykter. Den har fått bra recensioner av dem jag kan hitta och jag tycker om själv-biografier rent generellt. Det som fick bägaren att rinna över var när hennes döttrar sa; Mamma, när Pappa inte är hemma kan du inte låta bli att dricka då. Då tog hon tag i sin problematik och sökte upp Fight Club (Anonyma alkolister i London där hon bor) och har nu alltså hållt upp drygt ett år.

Hon ser lite piggare ut nu;

Rebecka Åhlund

Hoppas hon klarar att fortsätta vara nykter, en dag i taget, för det verkar som om hon verkligen varit en storkonsument. Att det alltid varit så roligt att dricka vin med henne är något Nina Lekander kommenterar i sin recension, dvs att det inte varit det då det varit riktig fylla, kräks och allt möjligt mindre kul..

Min To Do i dag..

Blir inne i dag eftersom Movistar kommer klockan 13.00 och det tar ett gäng timmar för honom.. Ska passa på att sortera bland bad-rumsartiklar och smink, städa lite, planera med TV-Ola om när han kan komma mm.

Min Mood bild i dag..

När man sitter och väntar eller funderar i Marbella

SOS varnar…

Varningen gäller det Blå EU-kortet och Spanien. Som EU medborgare har man ju rätt till samma vård som landets invånare men det funkar tydligen inte så överallt så SOS rekommenderar alla som bor i Spanien (skandinaver) att teckna en kompletterande försäkring. Jag har inte behövt betala en krona vare sig för mina läkarbesök eller sjukhusvistelser men får kolla upp det där lite mer. Man vill ju inte råka ut för en stor räkning i efterhand.. Nu använder ju jag det allmänna sjukhuset och vårdcentraler (för blodprover mm) och de verkar ju hålla sig till principen. Det har hur som helst varit många som fått problem med räkningar i efterhand enligt SOS. Om man åker hit på semester har man väl normalt en reseförsäkring som ingår i den vanliga hemförsäkringen..

Alla hjärtans dag..

Interfloras tips på vad man ska ge sin ”partner” på Alla Hjärtans Dag.. Undrar vad en sådan här bukett skulle kosta? 1 500:- eller så skulle jag gissa, tror inte så många får en sådan…..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *