#fuckcancer

Det viktigaste eller hur man ska se på det som hänt den här veckan var väl Cancergalan. Det är för övrigt väldigt många galor som går av stapeln nu… Idrottsgalan, Cancergalan & så ELLE galan som är nästa vecka. Har säkert missat någon oxå..

I år leddes galan av Soraya & Bengt från TV 4 – det är väl typ alltid TV4 som sänder den här galan..

Som vanligt ett gäng kändisar i publiken (tror det var typ 1 500 i publiken och ett gäng tårar som fälldes när man fick höra om olika livsöden. Min egen Mamma gick ju bort i cancer så jag hatar verkligen den sjukdomen..

Kristin Kaspersen framförde ett tal som tydligen berörde många väldigt mycket.

Apropå Lill-Babs så lyssnar jag igenom ett gäng avsnitt av Värvet och plötsligt dök Lill-Babs upp. Avsnittet var från typ 2016 eller så och på frågan vad hon hade för planer för framtiden så var svaret: Jag ska leva!                

Tyvärr fick hon inte leva så länge som jag tror att hon både trott och önskat.

På den röda mattan kunde man bl.a. se;

På en sådan här gala är det ju inte tjo & tjim i fokus utan många som berättar vad som hänt i deras liv. Men några artister är det alltid och i år bl.a.

Just nu när jag såg bilden på Lisa Ekdahl påmindes jag om när hon var med i Så mycket bättre. Hon berättade då om sina anti-dots, det var choklad som hon köpt eller fått till själv i en lagom storlek för att hålla en depression borta. Kände hon att hon började känna sig deppig så tog hon helt enkelt en anti-dot för att styra bort den.. Alla känner vi väl ibland att en deppighet kommer eller är på väg.. Är inte överförtjust i choklad men några varianter kanske skulle kunna funka, ska börja med att prova;

Eller något liknande.. Ferrero Rocher finns här det vet jag, Lindt likaså men vill nog inte ha en chokladask för jag kommer inte så mycket och då känns choklad med papper på bättre på något sätt. Men det har ju Lindt oxå även om jag inte kan påminna mig om att ha sett den förpacknings- typen här.. Men är ju som sagt inte den som har koll på utbudet av choklad i butiken direkt. Den allra bästa anti-doten för mig hade varit den i burken med mörk choklad, lakrits och havssalt. Låter hur gott som helst och har nog lång hållbarhetstid.. Men den kan jag garantera inte hitta i någon butikshylla här eftersom spanjorer typ hatar lakrits..

Ejes chokladfabrik & butik

Uppe på Östermalm ligger Ejes Choklad som både tillverkar och säljer sin choklad till allt och alla sedan typ hundra år. Kunglig hovleverantör är de oxå sedan länge.. Jag undrar hur stor dagskassan är en fredag efter det att alla varit där och inhandlat chokladen till helgen. Kvaliteten på chokladen är milsvid från Marabou chokladkaka och jag antar att priset per pralin inte direkt är gratis…

Man kan ju undra varför det säljs förpackningar med Denise Rudbergs böcker och choklad och det finns två förklaringar till det;

  • Att sitta och läsa en bok och äta praliner är superhärligt (förutsatt att man tycker om det ena eller det andra eller båda:)
  • Det är en perfekt ge bort present när man går på middag
  • Huvudpersonen i Denise Rudbergs senaste bokserie köper alltid sina helgpraliner på Ejes varje vecka och är en riktig stamkund

Man kan köpa praliner styckvis eller i askar…

De har inte bara choklad de är även kända för sina otroligt goda;

Geléhallon

Geléhallon från Sverige finns ju här så det skulle kunna vara ett alternativ till anti-dots. På Ejes har de även tex champagne-hallon, fint ska det vara:) Jag får göra iordning en liten burk med Geléhallon och kanske Cocos-prickar och ha i kylskåpet = förvaring av mina anti-dots. Jämfört med Sverige är priset per hg svindyrt här, så det är inte något man köper ofta. Men nu måste jag köpa i alla fall lite till min anti-dot burk..

Vad är agendan?

Hur tänker hon nu, från till A-Ö? Hur går tanke-banorna? Jag undrar om det är så att hennes agenda är att alliera sig med Stefan Löfven för att på så sätt få en ministerpost? Eller vill hon bara få ett slut på allt och med det menar jag få ihop en fungerande regering… Det här har verkligen varit helt galet sedan valet i september. Måste ju bli någon ordning snart..

C8flinkenberg

Charlotta Flinkenberg går under namnet C8flinkenberg på Instagram och har även en blogg. Hon ger tips på outfits som passar ihop och där prislapparna är rimliga. Något kan vara lite dyrare men oftast är det definitivt rimliga priset. Hon visar inte bara en kavaj eller enstaka plagg utan allt från skorna, handväskan, byxorna etc så även om du inte tycker allt är snyggt kanske du tycker fyra av fem eller så som är snyggt och passar din plånbok.


Det här är tex en av de vanligaste frågorna hon för, du kan kommunicera med henne genom hennes blogg…. Själv tycker jag att man klä sig precis som man vill, oavsett ålder….


Enligt C8flinkenberg och så sant tycker jag!

Här är ett exempel på mod: Jonas Gardells nya skor

Totala ytterligheter….

Bild 1: Mamma & dotter är ute på stan. Nu har de ju inga shoppinpåsar med sig men man kan se vad de har på sig. Jag har alltid svårt att bedöma barns åldrar men låt oss gissa att hon är sju år… Hennes kläder däremot är galet dyra, mamman köper designerkläder även till dottern och i det tycker jag inte det finns någon rim och reson. Tror inte dottern heller uppskattar det jämfört med samma typ av plagg från Zara. Hon är för liten för att förstå så det är en show off för mamman – inget annat. Finns säkert massor av saker dottern föredragit, men dom får hon väl oxå:(

Bild 2: Den där skjortan är tillverkad i polyester och har en livslängd på 50 år. Man får väl tag på en sådan (här nere) för en hundring eller absolut max 2…

Nu vill man väl inte ha samma skjorta i 50 år men då skänker man helt enkelt vidare och vi har bidragit till ett hållbart samhälle på ett jättebra sätt:)

Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *