Jag har kommit på det…

Jag har blivit pensionär, lite drygt tio år för tidigt men jag skriver väl lite väl mycket om:

Olika former av ”krämpor”

Å så vädret… Precis det som typ alla pensionärer pratar om, för med undantag av den där Dagny 80+ så brukar inte pensionärer blogga i så hög utsträckning (eller så är det en av mina fördomar som ju dyker upp titt som tätt). När det gäller kläder däremot klär jag mig definitivt inte som en pensionär och känner mig inte heller som en.. med ett undantag och det är att jag inte längre kan ha högklackade skor. Det bara går inte, halvhöga klackar på stövlar kan funka (men inte under några långa promenader) så därför är det ju ett extra plus att det är Dad sneakers som är av högsta mode 2019. Som jag skrivit tidigare – passar till allt från shorts, den svepande kjolen/ klänningen & kostymen. Det här med en färgglad handväska är en perfekt outfit till en middag någon kväll.. Har en vit kostym, färgglada handväskor men inte några vita Dad sneakers..

Men vita Dad sneakers kan jag nog hitta till ett rimligt pris, byta ut de traditionella tråkiga sko- snörena till något silkesband och allt är perfekt..

Ebba & Emilia….

…är ju de som står bakom Podden Säker stil (som jag lyssnar på då och då) och Instagramkontona Säker Stil och Säker Stil Budget. Den sistnämnda är relativt ny och plockar upp modet men till vettiga priser som de flesta har råd att köpa. När det gäller Säker Stil skriver de aldrig ut priser för prislappen på de plaggen är inte direkt för gemene man. Här här några exempel..

I deras egna kläder.. Det är måste jag säga en väldig blandning hur de klär sig.. I bland jättesnyggt men som här är det väl inte det snyggaste man sett.. Men dyrt var det säkert..

Det här däremot är riktigt snyggt och säkert stil.

Säker Stil Instagram

Här har vi ett antal exempel på bilder från Instagram kontot med de mer exklusiva kläderna.. Vad de kostar har jag ingen aning om mer än att det är låååångt från H&M priser…

Märklig outfit med förslaget att gå till jobbet med blus/skjorta under en festlig klänning.. Högklackat eller Dad Sneakers till.. Tror prislappen är riktigt dyr..

Ser enkelt ut men materialval gör att prislappen åker upp även här.. Vi vet alla vad en designerväska kan kosta..

Svepande klänning & riktiga Dad Sneakers

Årets färg 2019 (om man nu ska utse en färg)

Säker stil budget

Alla kläder har tagit sin utgångspunkt i det som ”presenteras” i ordinarie Säker Stil. Prislappen uppgår till max 1 000:-  hela outfiten vilket i de flesta fall måste anses vara prisvärt. Här i Marbella kan man hitta extremt prisvärda kläder och sedan finns ju så klart varenda modedesigner representerade. Brett spektrum med andra ord..

Det har ju ”debatterats” om man kan ha rött från topp till tå – jag tycker definitivt att man kan ha det om man trivs med det.

Du har ju alltid kunnat ha svart från topp till tå – här förvisso med en silversko

Så snyggt med skärpet i midjan & Dad sneakers

Simplicity – Den svarta kjolen & en vit T-shirt

Enkel vit kavaj, stråhatt & ett par jeans. Kom redan i somras men du kommer vara så rätt även 2019

För den lite modigare… Som ni kan se är byxorna beiga och skjortan blå – på den riktiga Säker Stil bilden går båda i blått och för att det ska vara snyggt tycker jag nog att man ska försöka hitta även byxorna i blått…,

Ja, det var lite tips och inspiration till främst våren och sommaren. För mig, redan i dag:) Inte för att jag har några planer på klädinköp, har så det räcker men kan variera lite och kombinera på lite nya sätt…

Alice..

Att Alice Bah Kunkhe ”tröttnat” på den svenska inrikespolitiken tycker jag är otroligt tråkigt. Men hon vill väl som många andra fortsätta att utvecklas och står nu som nummer ett för Miljöpartiet som EU-parlamentariker. Jag delar inte alls hennes politiska ståndpunkt, med undantag av det viktiga arbetet mot klimathotet. Egentligen borde jag vara glad över hennes val för jag tror det medför att Miljöpartiet hamnar under 4% spärren vid nästa val. Utan henne, nu valet 2018, hade de troligtvis gjort det.

Den gröna glittriga jackan i kontrast mot skogens gröna är så effektfull… Dessutom håller jag med Alice… är inte alls road av Nyårsafton och ”hatar” tolvslaget…..

Orkar inte….

Jag är klok nog att inse att det vackra inte är det rynkfria eller andra ytligheter… men det som känns riktigt konstigt är när man ser en bild på Instagram där klasskamraten som gick i skolan med från fyran till nian (flyttade tillbaka till Stockholm i fjärde klass… född i Stockholm men bodde ca fem år i Helsingborg innan jag återvände till Stockholm). Hur som helst så är det mormor som varit med och döpt ett av sina barn-barn (inte det första) och mormor var/är alltså min fd skolkamrat. Jag vet att jag inte är 25 och skulle heller inte vilja vara det men att ha barn som inte är direkt purunga som på bilden får mig att känna mig äldre än jag är…

Tror att det är hon som dottern..

Nu ska jag inte på något sätt vara ”elak” men baserat på bröllopsbilderna igår och det faktum att jag är ett antal år äldre så har jag ändå ”klarat” mig ganska bra. Om det nu är viktigt…,

Skaldjur = kärlek

Här finns det ju fisk & skaldjur både i stora fisk & skaldjursdiskarna i butik, speciella fisk & skaldjursbutiker och fisk/skaldjursrestauranger. Allt från högt till lågt, dvs från det lite enklare till riktigt lyxiga varianter. Santiago med både fisk och kött har funnits i typ 30 år. Svindyrt med Marbella mått mätt och inget jag besöker.. Har varit där två gånger på 5,5 år. Inga planer i pipeline att gå dit igen, finns så många andra restauranger jag hellre lägger pengarna på.. De senaste åren har det öppnat ett antal nya restauranger med spännande koncept. Ett sådant är;

En kombination av japansk & mexikansk mat.. Det har man inte hört talas om förut. Men nu tillbaka till skaldjuren..

Det är inte bara här…

….som det finns Skaldjur även om det som skiljer sig är ”Gambas” och prisnivåerna. En hummer i Sverige kostar väsentligt mycket mer än vad den gör här men skaldjuren i Sverige är väldigt goda de oxå, om man bortser från ostron som inte är goda någonstans… Härliga skaldjursfat i den svenska sommarkvällen är verkligen inte att förakta.. Även Paella är det en och annan som gör i Sverige. Här finns den absolut bästa Paella restaurangen vid strandkanten i San Pedro. Svenska härliga ”skaldjurstallrikar”;

Det som jag verkligen saknar är de ”traditionella rökta räkorna.

”Våra” rökta räkor går inte att köpa i butik här. Under sommarhalvåret kan man köpa grillad fisk och olika typer av skaldjur på stranden. Men det finns tyvärr inget som ”våra” – får klura ut något sätt arr fram sådana..Grillade definitivt inte samma sak som rökta räkor..

Orkar inte igen.., tappade bort en bra bit av det jag skrivit. Både det om Monkeyclub och Trocadero Arena och bara orkar inte skriva om det i dag. Får bli i morgon eller en annan dag. Så nu tar jag stopp för i kväll….

Hur söta är de inte, de små minigriserna?


Kram & Sov Gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *