Brudklänningen…

….som man nog måste säga har vissa likheter med en ” gräddbakelse” men för tiden var den nog helt rätt.. Kvaliteten på fotograferiet är väl inte det bästa eftersom Pappa fotograferat det inramade exemplar han har och mailat till mig.. Men tillräckligt bra för att man ska kunna se hur den såg ut är det (överdelen)..

18 juni 1994

Nog har man åldrats en del, men det är ju 24 år som gått sedan den där dagen. Bröllopet skedde i Seglora Kyrka på Skansen och middagen efteråt hölls på Högloftet (även det på Skansen). Bröllops-natten i sviten på Hotel Sheraton (en bröllops-present) och ca en vecka efter åkte vi på bröllops-resa till Thailand som var allt annat än exploaterat på den tiden.

Vi hade tur med vädret och precis när vi som brudpar skulle lämna festen kom det några regnstänk, precis som det enligt sägen ska göra. Från Skansens entré upp till kyrkan åkte vi häst och vagn.. Det var hur många kineser och japaner som helst med kameror i högsta hugg och fotograferade från alla håll och kanter. Det var verkligen en svensk tradition de fick uppleva:)

Det finns vissa….

….personer som man aldrig hör ett enda ont ord om. Personer som alla bar gott att säga om och som visar verklig empati och bryr sig om så många andra i sin omgivning. En sådan person är Kristin Kaspersen, men så har hon ju oxå en mamma som var precis likadan. Jag har aldrig träffat henne men allt som hörs är ingenting annat än just positivt och en stor portion omtänksamhet. Extra roligt att hon får leda Idrottsgalan i år igen, något jag läste hon var väldigt glad för. Vi behöver fler personer som Kristin. Egoism, se mig, hör mig har tyvärr tagit mer och mer plats. Jag har en svag förhoppning om att ”selfies” och show off kommer minska lite under 2019. Men jag har antagligen fel. Fler Kristin och färre självupptagna typer är något vi verkligen behöver…

Snacks i soffan….

Den här bilden har jag ”friskt” stulit från Viktor Frisks Instagram

Det absolut vanligaste vi tar fram när det är dags för lite ”häng” i soffan för att titta på TV eller någon serie från tex Netflix är Chips, Ostbågar, Popcorn & kanske lite lösviktsgodis. Innan vi går vidare med det måste jag stanna vid Netflix. Har inte det men hade under en period när jag bodde i Sverige. Om du har Netflix och inte har sett serien The Affair så bara måste du göra det, den är galet bra. Jag typ sträcktittade på den och jag är ingen egentlig TV-person men den kunde jag bara inte sluta titta på. Avsnitt efter avsnitt. Grymt bra! Nu tillbaka till snacksen och det vi tuggar i oss där framför TV:n. Här finns det massor av olika typer av goda nötter sedan chips, popcorn massa olika typer av ostbågar (dom är allt annat än goda) och i de två svenska butikerna hittar man både OLW och Estrella. Spanskt godis i allmänhet är inte något att hänga i julgranen så då får man åka till de svenska butikerna och köpa från Karamell-kungens sortiment. Sedan jag kom hit igen för typ 16 månader sedan kan jag nog räkna på mina händers fingrar hur många påsar jag köpt av allt som går under kategorin snacks. En del är ju typ ”beroende” av den där typen av snacks och nu används till och med popcornmaskiner. Om vi nu säger att ni är några stycken som ska träffas och ha en TV-kväll ihop kan man ju variera lite (om man nu måste ha de gamla vanliga snacksen annars kan man ju hoppa över dem helt) Nötterna kan ju vara kvar för det är många nötter som är nyttiga. Men här kommer några tips på alternativa snacksbrickor som både är godare och nyttigare;

Lite enkla ostar, frukt & bär

Grönsaker med kryddor & dipp

Grönsaker, frukt, dipp & någon sötsak

Ost, charkuterier, grönsaker, bär & olika typer av bröd

Lyx a la Laila Bagge… salta chips, rödlök, löjrom & creme fraiche….

Min favorit är definitivt nummer fyra med kombinationen av både ost & charkuterier etc. Lailas kanske är god men så här upp och ner låter det som om man slösar bort löjrom, men det är kanske en fördom det med:) Sedan har vi lampan som hänger i rummet. En liknande sådan har jag över ”matsalsbordet” Precis som Viktor Frisk ”älskar” jag den, har bara ett problem.. Glödlamporna är alldeles för starka och det finns ingen dimmer (ingen möjlighet att sätta dit någon heller) så alla glödlampor måste bytas ut.. Får kolla vad de kostar per styck för det är ju inte direkt få glöd-lampor.. Nu blir det ju mörkt så tidigt så om det ska göras ska det typ göras inom den närmsta tiden..

Urusel bild och tagen från helt fel vinkel.. Men Viktors är lite snyggare än den jag har..

Ett rum…

…är ju både ett hotell i Stockholm City med typ 10-12 rum. Prislappen varierar från 4 900:- till 9 900:-. Då ingår att du får sova där och en frukost morgonen därpå. Thats it. Det är finansmannen Harald Mix (en stenrik sådan) hustru som driver hotellet. Nu kan man ju inte jämföra allt rakt av men priset på Fredriksborg var och är fortfarande 1 750:- för ett dubbelrum inklusive middag. Nu har jag inte bott på Ett hem (och kommer aldrig göra för priserna är ju galna enligt mig). Hade du fått middag, SPA och massa annat kanske det varit någon vett och sans i prissättningen men en säng och en frukost! Det är klart att miljön är fin men det är den på Fredriksborg oxå. Fredriksborg har ju även fördelen med naturen, havet och den historiska miljön.. Några bilder från Ett hem så att ni kan se om det känns relevant att betala de priserna… Såg när jag var inne på hemsidan att de hade pool.

Sedan är det så med ”ett rum” i största allmänhet. Jag tycker att man måste ha tavlor i ett rum för att det ska kännas som ett ombonat rum. Tavlorna måste ”gå hand i hand” med inredningen/rums-känslan i övrigt för att jag ska känna mig riktigt nöjd. Har en tavla i köket som bara är helt fel men som tur är har jag reservtavlor med från Sverige så att jag kan fixa till det. Köket = check och sedan har vi gästrummet som kommer få två zebra tavlor istället för den tavla som inte alls passar in i rummet överhuvudtaget. Lite längre fram ska jag nog göra en tavelvägg med svartvita fotografier och svarta ramar, det vore nog det optimala tror jag..

Det vilar ett slags lugn över den svartvita foto- väggen. Snyggast blir det med lite olika storlekar och att de inte sitter på rad..

Pricken över i:et är de gröna eukatapytus bladen (säkert felstavat)

Snyggare med de smalare ramarna tycker jag..

Om man får önska lite..

..så här en söndag kväll.. Inga storslagna grejer utan lite lyxigare ”vardagssaker” så skulle jag gärna unna mig:

Glömde ju en sak. Bild nr 2 btw är vasen och jag älskar ju snittblommor och skulle sååå gärna ha lite snittblommor då och då.. Inte helt lätt att hitta snygga här till vettiga priser.. Tillbaka till det jag glömde..

En kväll på Monkey Club eller…

God Natt!


En reaktion på ”Brudklänningen…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.