En bra present….

Jag vet inte varför det inte funkar med att svara på kommentarer så jag misstänker att Malin inte fått mitt svar.. Skriver det därför här oxå.. Har inte fått alla lådor uppackade ännu så jag misstänker att det kan ligga nedpackat i en låda i lagret. Ska be Pappa ta ett fotografi av kortet och lägga upp det här, kvalitén kanske inte blir den bästa och det är ett fotografi som visar halva jag:) På den tiden fotograferades man inte som i dag i helkropps format men du får en någorlunda bild i alla fall. Det var ju typ på istiden jag gifte mig:) Jag hade tänkt ge några förslag på presenter till tjejkompisar men när vi då kom tillbaka till bröllop i dag oxå så har jag några förslag här med.. Nu för tiden gifter sig ”folk” inte så himla tidigt så man har rätt så mycket av det man behöver. En del lämnar in en ”önskelista” och informerar om var man hittar den, då är det ju lätt att köpa något som brudparet vill ha och/eller behöver. De kanske sparar till en komplett servis och vill ha delar till den eller vad det nu kan vara. Men att köpa någon, enligt mig, urtråkig ljusstake, porslinsfigur eller vad det nu kan vara känns så 1980… Köper ni själva är ett presentkort på en bra restaurang något som säkert uppskattas. Välj ett belopp och så får de själva lägga till om de vill ha full trerätters meny och vin. Men det bästa är att gå ihop några par så att man kan få till en riktigt bra bröllopspresent.. En Staycation som  inte ligger i direkt anslutning till bröllopet – har paret barn hjälper ni till och styr upp så att barnen kan vara hos mormor och morfar eller farmor och farfar. Ett annat alternativ är en gemensam SPA upplevelse med massage och diverse annat så att kroppen blir riktigt väl omhändertagen. En gemensam kurs (kanske lite svårare för intressena kan ju ”spreta” lite). Dom flesta kanske har det i dag men ett årsabonnemang på Netflix passar ju till hela familjen. En sak att tänka på är att allt inte behöver vara dyrt – ett exempel är att vara barnvakter tex en helgkväll/helg per månad så att det nygifta paret får den så viktiga egentiden ska man absolut inte underskatta.. Ja, det var några tips till Brudparet det..


Nu till väninnan….

Det är verkligen inte svårt att hitta födelsedags-presenten eller julklappen till henne.. Finns precis hur mycket som helst och precis som med Brudparet beror det ju på om ni är två eller om ni går ihop ett lite större gäng. Själv föredrar jag det senare för då får “födelsedagsbarnet” något som hon kanske inte skulle unnat sig annars. Det där är ju så olika, en del unnar sig rejält och andra är snåla mot sig själva och är i stället väldigt generösa mot andra. Beror ju oxå på vilka ekonomiska möjligheter man har men att bara ge typ allt till barnen och inte unna sig själv tycker jag är helt fel. Balans och lagom är två bra ord när det kommet till det här.. OK, tillbaka till presenten till väninnan är du själv och det inte är typ en 40 eller 50 års present har jag två olika förslag inom kategorin doft. Visst kan man unna sig själv det och visst kan man man köpa det utan att gå i hop men är det det inte trevligare att gå i hop med presenten och i kombination med det gå ut och ha en riktig tjejkväll? Behöver ju såklart inte vara på själva födelsedagen, den firas väl normalt med familjen men riktiga tjejkvällar behövs oxå och är som jag skrivit tidigare något jag saknar nu.. Någon som känner för några tjejkvällar i Marbella? Kom hit så styr jag upp:) Bengt får oxå komma, där gör jag ett undantag:) Nu till present- förslagen..

Två olika förslag Byredo och Sniph

Byredo har ett sortiment som succesivt vuxit, det är definitivt inte ett billigt varumärke. Älskar deras parfymer och doftljus men om man ska ge bort båda får man allt gå ihop ett gäng tjejer. Tycker i och för sig att det räcker med det ena eller det andra, man måste absolut inte köpa och ge båda i present. För att hitta rätt parfym får det vara till en väninna du känner väl så att du hittar rätt doft eller så köper du ”presentförpackningen som innehåller ett antal olika av Byredos dofter. Då kommer din väninna hitta sin favorit bland dessa och risken att du ”går helt fel” är utesluten. Bortsett från just den fördelen så finns det ytterligare en fördel med de små ”flaskorna” – du kan ha med dem dem överallt och fylla på under dagen/kvällen. Hittar du sedan en favorit kan du behålla den lilla varianten, köpa en stor och fylla på och alltid ha med i handväskan. Doftljusen är lättare, men kanske inte riktigt lika roligt…

Nu kanske inte parfym på stranden är det första jag skulle rekommendera men det är väl för att bilden ska vara snygg…

Sniph

Laborera….

Sniph är ett relativt nytt koncept där du själv blandar ihop dina sk doft noter så att du får den parfym som är DU.. Du kan göra det till dig själv eller någon av dina vänner kan ta fram den doft som hen tycker symboliserar dig. Är du blommig, mustig – you name it. Förpackningarna är små sprayvarianter vilket precis som med Byredo är smart. En klar fördel är att designen är väsentligt snyggare. Sniph ligger pä Söder i Stockholm (kanske finns på någon mer plats det vet jag inte) för du måste vara på plats för att lukta dig fram till just din doft.

Hit skulle jag gärna gå och testa mig fram till några unika dofter för mig.. Jag vet i alla fall att gärna har en lite ”tyngre” doft” vintern och en lite blommigare på sommaren. Gillar nog mer After shave än de typiska tjejdofterna men har ingen riktig favorit så där som så många har och använder år ut och år in..

Vet nog inte riktigt vem jag är ”doftmässigt”

Söndagslunch…

I morgon är det ” De tre vise männens” lunch på en av strand-restaurangerna. Öppet har det varit nu under jul/nyår på de flesta av dem eftersom vädret varit så galet fint. Jag missade processionen eftersom jag inte mått tillräckligt bra ikväll. Blir nog inget av den där lunchen heller.. Känns ju rätt meningslöst att gå ut och äta lunch när man mår illa och är infernaliskt trött på att gnälla om att inte vara frisk.. Men snart slipper jag nog det, gnälla alltså..

Avslutar med ett citat från en av mina absoluta favoriter SJP, dessutom i min favoritfärg just nu..

So true…God Natt & Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *