Mat & Säsong efter Säsong

Jag tänkte på en sak och det är det är det här med snabba byten inom vissa kategorier såsom tex teknik och mode, anledningen är självklart att vi ska vilja ha det senaste och konsumera mer. Finns väsentligt fler kategorier än just de två. Det här skiljer sig TOTALT mot svenska TV-produktioner. Funkar de så kör man säsong efter säsong till dess att tittarantalet har blivit för lågt för att motivera en fortsättning. En gång i tiden var det i princip bara annonsering i tidningar, sedan kom de kommersiella kanalerna och de som hade råd kunde köpa TV-reklam som då var väldigt dyrt. Sedan kom sociala medier och då blev det svårt för TV-kanalerna både att få tillräckligt med annonsörer och framför allt är priserna långt under vad de en gång var. Jag ska inte nämna några namn men 2013 blev jag ”anklagad” för att inte förstå någonting när det gällde marknadsföring och annonsering och att tidningsannonseringen var den viktigaste. Alla som känner mig vet att jag är envis, argumenterade men utan gehör men att göra något man vet är helt fel. Tack men nej tack. Det är ju som att kasta pengar i sjön.

När det gäller TV förstår jag att man drar ut på ett program så länge man kan för de är dyra att göra och mycket av uppstartskostskostnaderna kan ”rida” på länge om programmet håller några säsonger. Ett program som floppar är verkligen kostsamt. År med VM och OS etc är riktiga höjdarår för de kanaler som köpt rättigheterna för då kan de verkligen ta betalt för TV-reklam. Men det har ju blivit så dyrt att köpa rättigheterna så kanalerna måste dela och sedan är det aspekten med SVT – de får inte köra reklam även om ”programmet presenteras av X” gränsar lite där. Skulle SVT aldrig ha någon möjlighet att dela skulle svenska folket vara tvungna att ha betalkanaler för att kunna se hela arrangemanget. Men många har väl det i dag.

Lite mindre rörligt…

Är som sagt just TV produktioner.. Trean och Femman är väl de som är mest snabbfotade. Varför vet jag inte, kanske når inte programmen tillräckligt med tittarsiffror. TV 4 har väl något program som gått en säsong eller två och precis hur många som helst som gått i typ evigheter. Jag kan ha rört till det med att något program bytt kanal men i det stora hela tror jag det är hyfsat rätt.

Helt nytt program med Tilde eBay De Paula som börjar nu i januari

Har gått en eller två, tre säsonger och kommer nog hänga med ett bra tag till…

Dom här har då hängt med…

Jag har säkert ett glömt ett helt gäng, det här är bara Fyran och deras nöjesprogram. Robinson var ju borta ett par (i omgångar oxå kanske) och jag är heller inte säker på att alla här kommer finnas i tablån 2019. Förutom IDOL för Anders Bagge avslöjade i sin blogg att han kommer vara med i juryn..

Precis som med TV-program

som sänds säsong efter säsong så blir man ju trött på julmaten redan på julafton (vanliga år när jag firat ”vanlig” jul så tänkte tipsa om lite annat som känns lite fräschare och renare i smakerna.. Googla på recept..

Wraps fyllda med just de grönsaker du tycker bäst om – ta i lite köttfärs om du absolut måste men inte tänkt som en Taco wrap

Kyckling, ägg, avocado, granatäpple, fetaost, hackad tomat och några salladsblad (inte isberg, för tråkigt) Ett kul och bra sätt att servera sallad.. Man tar precis så mycket man vill av det man tycker om.

Äppelsallad med grönkål. Googla för recept.

Räkor, lite porjolök, lime eller citron, lite pepparrot & inslaget i sallad
Räkor, grönkål, lite tomattärningar och lite purjolök – värmd svagt på spisen & serveras varmt

Bryn broccoli och valnötter och toppa sedan med valnötter
Lax med sesamfrön, avocado, lime & koriander
När du varit ute på vinterpromenaden.. Svampsoppa med hemmagjord minipizza med tex broccoli eller blomkål

Ruccola, avocado & tex fetaost

Chark & Ostbricka…

Om du ska ha middag..

…eller ni bara ska träffas för att umgås är ju charkbrickan alltid ett superalternativ.. Ska ni bara träffas så är det inget som slår en välfylld charkbricka. Är det en middag kan till fördrinken ha

Ett alternativ

Sedan middagen – man hoppar förrätten och middagen kanske inte ska vara den tyngsta i världshistorien så blir det en helt underbar osttårta som avslutning

Jag vet att det ser ut som om man behöver vara 20 personer men det gör att middagen blir längre och härligare. Man sitter och småäter hela tiden och man måste inte äta upp den eller göra den riktigt lika stor..

Kom på att att under evigheternas evighet glömde jag Ernst – måste ha något med trauma att göra:)

Sov Gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *