Kalkon….

Hur är det hos er? En del äter julmat på julafton, kalkon på juldagen och sedan julmat igen på annandag jul. Men min känsla är att det där med kalkon börjar försvinna mer och mer och istället byter man ut julmaten mot något annat.. och så på det igen sedan. En del äter julmat på juldagen oxå såklart och så finns det riktiga fans som kör tre dagar i rad (men dom tror jag inte är så många).

Skulle vara riktigt gott med en äkta Fanny & Alexander kalkonmiddag…

Har ni tänkt på..

..att vi förr åt bakad potatis oftare än nu (tror jag) och att vi lade i smör eller kanske lite persiljesmör men tog inte fantasin lixom slut där?

Lite mer tips efter jul-maten….

Sallad med vattenmelon, lite olika salladsblad, fetaost och massor av dill. Det svänger man ihop på max 10 minuter…

Linguine pasta med röd paprika eller de lite större chili varianterna men som inte är starka, vitlök, basilika och lite riven parmesan eller pecorino ost.

Chèvre ost med blandad sallad, en typ Subway macka med tillbehör som tex parma-skinka, mozzarella, avocado och tomat…

Man blir ju hungrig bara över att titta på och skriva om de olika maträtterna..

Före & efter…

Riktigt såhär är vi inte vana att se Micke Persbrandt men det visar att utveckligen går framåt. Inte bara i den familjen så klart utan i samhället i stort.

Kanske inte det snyggaste pepparkakshus världen skådat men men de hade det säkert mysigt när de gjorde det:)

Människans bästa vän..

Hur söta är inte de här? De små ljuvliga nog mest för oss men kärleken mellan de två andra ser vi oxå hos Tintin & Karisma när de pussas och kramas.. Man smälter..

Nyårsnaglar

Eftersom man är bortbjuden på Nyårsafton får man se till att ha lite stil på naglarna. Kostar 100-150:- med gellack här. Velar mellan svarta och ringfingret i guld eller silver eller typ svart, silver, rosa, silver, blått – allt glittrande. Låter kanske hemskt men kan nog bli snyggt. Har någon dag till att vela.

I morgon måste jag gå till banken! Fakturan för min blogg har gått till Popfabriken och de måste hjälpa mig att betala fakturan via kort på banken. Är det tyst från mig i några dagar så vet ni varför…

Jag tar tillbaka allt..

Jag skrev om julbord i går efter att ha sett Gunilla Perssons julbord på julafton.. Less is more fick en helt ny innebörd och det ser helt gräsligt ut..

Var tvungen att lägga upp en stor bild oxå då det syntes lite dåligt på den lilla.. Suck..

Blondinbellas annandag eller juldag

När hon varit hos Odds föräldrar och dagen efter träffat sin mormor en stund (tror det var någon syster och mamma som dök upp där så då var det mysteriet löst) kom hon på; De måste ju ha något att äta och detta var det som fanns att tillgå (för att gå och handla antar jag är slöseri med tid)

Inget välfyllt kylskåp – inget av det ska förvaras i kylskåp…

Men innan hon hann sätta igång med detta jättearbete ringde det på dörren och hennes team hade beställt Uber lunch. Hon skrev om det i väldigt stolta termer – själv hade jag skämts om mina medarbetare inte trodde jag klarade att fixa mat på Annandagen för 1 vuxen och 2 barn.

Skäms gör jag inte utan är stolt över att min orkidé nu överlevt två månader…


Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *