Sällskapsresan & Tobbes Bodega…

Än håller det härliga vädret i sig:) Var uppe tidigt i morse och börjat fixa lite och ska fortsätta med det under dagen.. Tvätta lite och ni vet allt möjligt sådant där tråkigt.. Fast det känns väldigt skönt efteråt..

Upptäckte i dag att det finns något som heter Tompas Bodega här (eller så har jag upptäckt det tidigare och förträngt det..) Inte för att vara snobbig på något sätt men Tompas  Bodega passar lixom inte riktigt här. Fördom! Det är Sällskaparesan, Fuengirola och Kanarieöarna.. Inte Marbella..

Det är ju inte den enda svenska restaurangen här, bla finns ju oxå Noellas uppe i Nueva Andalucia.. Känns dock som viss kvalitetsskillnad…

Tompas Bodegas smörgåstårta

Vanlig tårta på beställning

Om man bortser från från jordgubbstårtan jag gjorde efter allldeles för mycket champagne på en midsommarfest hemma hos oss i Marbella hade jag nog gjort en snyggare tårta själv…

Noellas Toast Smörgåstårta

Tompas Bodegas Julbord

Noellas Julbord

Vad hade ni valt för svensk restaurang att besöka?

Annars är ju Tapas lite julbordslikt… man äter lite av varje och beställer bara in det man tycker om…

La Bodega del mar

Saker jag kan sakna med Sverige

Äkta svensk husmanskost (förvisso kan jag äta det på Noellas och laga en del själv) När det gäller att laga finns vissa ingredienser i de två svenska butikerna och Abna och Findus har ett visst sortiment i vanliga butiker men det är helfabrikat. Kan laga en del från grunden ändå men Grodans Raggmunk och lite annat är det Noellas som gäller för att komma i närheten.. 10 Euro för en trerätters lunch måste man väl ändå säga är prisvärt.. Måste gå dit någon gång, helst då när de har raggmunk…

Den där vita krispiga julen – inte glitter & glamour utan rustikt och gediget…

Ett magasin, en skön & snygg mysdress, ”raggsockor” och elden i en öppen spis.

Det finns ett gäng svenska magasin här men de kostar typ 20:- mer per styck så jag har aldrig köpt något. Det blir ju 70-80:- per magasin/tidning…

Lite mer jultips

Chokladkaka med blod grapefrukt

Grapefrukt mojitos

Fudge kolor – Roy Fares Recept på Köket.se

Söta & Salta Nötter

Apropå matKvällens middag
Om man får säga det själv blev den väldigt god:)

Den nya Podden

Jag tror att det är i dag som den nya Podden Kvartalssamtalet börjar. Den är som en slags ersättare för Lille-Lördag.. Så det blir alltså LilleLördag Crime och Kvartssamtalet i fortsättningen. Tror att killarna är de som kört Pappa-Podden eller vad den hette/heter men är inte säker. Ska hur som helst testlyssna. Har belt fastnat för Trettio Plus Trevar.. Lagom längd och kul innehåll.

Powerwoman

Cool bild med vackra och starka kvinnor (kan ha visat den förut…) minnet… Snygga kläder och så lite retuschering på det. En annan kvinna som börjar ta i och säga ifrån (förutom att hon är snygg oxå) är Camilla Läckberg..,

En annan stark kvinna när livet inte är rättvist..

Det här är Ida. 2010 fick hon diagnosen cancer. Hon har kämpat, delat med sig på bla Facebook om både bra och dåliga dagar. Hon har inte intagit någon offerroll utan försökt dela med sig av sin styrka, tips på hur utsidan faktiskt ibland kan påverka insidan genom olika tips. Men det är främst statusuppdateringarna där hon varit helt öppen och transparent. Det har varit omöjligt att se stt denna vackra kvinna varit/är så sjuk. Nu är det ju historien i sig inte mindre rörande pga utseende men hon såg ju helt frisk ut.

2015 gifte hon sig

Svårt att ta till sig, allt med mamma kommer tillbaka och hon var ju oxå en mamma.. kan inte stå emot.. tårarna rinner..  Lider så med henne och hennes familj..

Måste bryta här och skriva en lite ytlig blogg för att skingra tankarna..

❤️

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *