Malaga & Årets Julklapp

Malaga har tagit sig med rekordfart upp på listan över attraktiva weekendresor. Den har ju många fördelar, närhet (ca 4 timmars flygtid) och staden erbjuder både strand och sand:)

Spanien återtog Malaga 1487 och har blomstrat främst inom järn, stål och textil.

Malaga är ”huvudstad” i Malagaprovinsen som i sin tur är ”huvudstad” i regionen Andalusien. Staden skulle inte ha sin dragningskraft om det inte vore för kombinationen Stad & Hav. Den största och mest centrala stranden heter Playa Maguleta och ligger precis bakom den nya och moderna strandpromenaden Muello Uno och inte så långt från tjurfäktningsarenan.

Nu tar man upp kampen med Bilbao och Barcelona när det gäller kultur och det finns många intressanta museer att besöka som tex Picasso museet och Centp Pompidou.

Picasso museet

Katedralen

Katedralen vackert upplyst…

Plaza de Constitucion

Ligger relativt nära katedralen och i kvarteren runt om hittar du massor av Tapasbarer, barer och butiker.

Calle de Marqués de Larias har den mesta shoppingen om du är i shoppingmood..

Missa INTE den fina Saluhallen som är belägen i ett fd skeppsvarv.

Det mesta i Malaga ligger inom gångavstånd vilket oxå gör den till en perfekt weekendstad.

Staden består av två floder Gualdatermine som delar staden i två delar där de mer moderna delarna ligger på västra sidan. Sedan finns oxå Provinsens största flod Gualdalfiorce.

Malaga har ett bra klimat större delen av året mars-november har väl det bästa vädret. Står inte bad och tid på stranden på din agenda bör du undvika juli och augusti för ditt besök.

Årets julklapp….

Ät utsedd men är inte en weekendresa till Malaga även om det vore mer än trevligt.. Nej, det är något helt annat. I sanningens namn tror jag inte att det kommer att bli Årets juklapp även om det skulle vara vettigt ur mer än ett perspektiv;

Kanske något du redan har i garderoben och då kanske det kan bli två paket eller så besöker du en Second Hand butik för Årets Julklapp är Det återvunna Plagget..Jag är splittrad för med tanke på den överkonsumtion vi har i dagens samhälle ät det så rätt men jag är osäker på om jag skulle vilja ha ett återvunnet plagg från Myrkökövökövökövhorna i julklapp. Men det är väl mina fördomar igen.. att det skulle vara lite ofräscht eller så.. Vilket det säkert inte är såklart..,

Det här med återvinning

Det är ju ingen tvekan om att återvinning kommer att öka i alla dess former och syften. En del behöver något och letar på nätet för att hitta det begagnat och andra säljer något de inte längre vill ha. Alla blir vinnare.. Snart lanseras en ny sajt: se nedan och du kan gå in på Vimmelmamman på Instagram för att läsa mer;

Dags att och lägga sig..

Ska lyssna på Podden;Här är Malin just nu och typ åt det här hållet ska min terass se ut till våren fast med någon pelargon och citronträd

Kroppsidealen och allt det för med sig..,

Sedan ska jag läsa ”Hannah Widells krönika” på Hannahochamanda.com

Eller så blir det i morgon….

Netflix är min bästa vän just nu – citat Bianca Ingrosso

När man lyssnar på typ alla de 5-6 poddar jag lyssnar på så pratar de i princip i varenda program om olika serier på Netflix som är bra, galet bra eller hysteriskt bra… Måste kolla upp om det går att ha svensk Netflix i Sverige och om det skulle vara värt rent kostnadsmässigt…  Men oavsett Netflix och allt annat så är jag  galet glad att jag i dag lyckats lösa problemet med mitt Apple-id på min gamla telefon där jag har Facebook och massa annat!

Kram

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *