Bränd frihet, sköldkörteln & doftljus…

Halvdan dag i dag vädermässigt. Ena stunden tunn jacka, nästa blir det för varmt.. I går funkade det med poddarna (eller har jag redan skrivit det?). Jobbade sny natten innan (dvs i går natt) så det var inte lätt att få upp mig i dag. Lagade den goda blomkåls- och broccoli gratängen som jag gjorde häromveckan till middag ikväll igen – den är verkligen god, för att inte tala om nyttig. Lite annat har jag fått gjort i dag oxå men i morgon då ät det en hel drös med saker som ska fixas. Måste med andra ord somna i vettig tid i dag.. Ingen långlyssninh på på poddar eller någon bok. Apropå böcker så har jag hunnit med att lyssna på Charlotte Perellis  Flickan från Småland. Mina fördomar kom till trots, den var klart bättre än jag föreställt mig. Hon har i och för sig inte skrivit den själv utan tagit hjälp av två författare som hon så att säga berättat för. Men att hon kraftigt retuscherar sina bilder, det är definitivt ingen fördom….

Nästa bok...,

Bränd Frihet.. 1999 kastade hennes ex-man syra i hennes ansikte som hämnd för att hon valt att skilja sig från honom efter åratal av psykisk och fysisk misshandel. Jag kan inte föreställa mig hur många operationer som krävts för att få hennes ansikte återställt till hur det ser ut i dag. Även om det är en fruktansvärd berättelse och ett livsöde absolut ingen förtjänar ska det bli intressant att lyssna på boken. Får återkomma med recension. Den är väsentligt längre än Perellis, Bagges och Agneta Sjödins böcker så det kommer  nog ta lite tid. Ingen bok man lyssnar på med ett halvt öra heller utgår jag ifrån.

Tisdagslyx

Matbudgeten har varit låg den sista tiden så i morgon blir det lite tisdagslyx:)

Toast Skagen men hoppar löjrommen

Rökt lax med potatis, citron & dill….

Josefin och sköldkörtelproblemet

Jag vet inte hur många av er som såg Josefin i Söndagens morgon-tv i TV 4. Skrev till  henne (som jag berättade om i går, vi har känt varandra i ett antal år). Beskrev mina symptom och hennes svar i dag var väldigt tydligt: Uppsök omgående läkare och gör de tester som krävs för våra symptom var extremt lika. Det skulle kunna förklara tex håravfallet och lite annat som inte har ett dugg med min andra diagnos att göra. Jag kommer självklart lyda hennes råd och åka för att boka tid på onsdag. I morgon kommer jag inte hinna med allt annat på agendan. Så tack finaste  Josefine för att du både på Instagram och i TV lyft det här. Vem vet, det kanske kan hjälpa mig en hel del. Jag håller er uppdaterade….

Dagens tips till ”traditioner”

Traditioner i all sin ära men ibland är det kul att sätta fram något nytt på julbordet, påskbordet eller vad det nu kan vara..

Tips till julbordet.

Grönkålssallad med fetaost, äpple och olivolja – låter hur gott som helst. Bara att mixa ihop lagom mängd (som passar dig) av respektive ingrediens.. Lite granatäpple skadar inte heller att addera till..

Konfirmation & dop                                                             Jag tror att på typ 99% av alla dop och konfirmationet jag varit på har man fått Smörhåstårta modell 1A. I längden rätt tråkigt..  Det är i och för sig praktiskt för värdparet som ju är med på tillställningen och sedan tillsammans med resten av sällskapet åka hem eller till någon lokal för att servera mat, lite svårt att hinna med.  Men lite kan man ju ändra:

Smörgåstårta men i annat format och några olika varianter…

Pastasallader

Tapas

Fotocred C Björkroth.                                                                    Möjligtvis några fler varianter… Lite roligare och inte så förutsägbart men lite mer jobb.. Pastasalladerna är ju inte så tidskrävande och det kan variera med bulgur etc..

Ingen jul utan doftljus..

Älskar i och för sig doftljus året om (utom på sommaren här) men på julen är det bara ett måste och jul ska det lukta oxå. Finns i alla prisklasser och beroende på hur mycket man älskar .= använder dem så får man väljs rätt sort. De billiga kan ses som fynd men brinntiden är ofta rätt kort. Använder man det/dem bara i bland så gör det ju inte så mycket för när julen är över är ju oxå lusten att det ska lukta jul över…

Det finns en uppsjö av ljus i olika modeller, dofter och prisklasser…

Rituals – Prisklass medium

Rituals Jul edition

Voluspa – lite lyxigare men håller längre

Diverse olika som förhöjer och gör din juldekoration vackrare

En riktigt god efterrätt av Roy Fares

Chokladmousse, chokladfudge & kolasås. Mums! Recept Roy Fares.

Å så lite nyttigare…

Ruccola, avocado, fetaost & pomelo (typ en blodgrape) – så friskt och så gott!

Ska inte klaga på vädret…

Varm choklad & vispgrädde 

Nu ska det drickas varm choklad & vispgrädde – det var inte igår. Köpte en sådan grädde man sprutar ur ”flaska” får se hur det smakar…

Nu liiiiiite bok – God Natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *