Att ta hand om jord och kropp..

I dag visade sig solen en hel del men så fort det blev skugga så kändes den där lite fuktiga kylan som typ i Skåne. I Stockholm och ännu mer så uppåt känns samma minusgrader inte lika kalla för de är inte så fuktiga. Har ju inte fått igång svensk TV ännu så i dag blev det ett besök till

och Orange butiken. Nu funkar min spanska telefon igen (fast med ny operatör då) och så får vi se om vi kan lita på deras löfte om 5-7 dagar installation av Orange Fiber. Den fiber som finns här nu funkar ju bara till telefon, datorer mm och jag kan inte fatta varför det inte går med boxen som gör att vi får svensk TV (men å andra sidan har jag aldrig varit teknisk i en enda cell…)

Det är verkligen stort på La Canada och alla typer av butiker finns. Klart man hittar H&M oxå:) De har även en butik nere i Marbella stad. Finns även ett gäng restauranger, caféer och en stor biograf.. Öppet till 23.00, inte riktigt som hemma i Sverige.

Snart kommer vi se ett lite julpyntat La Canada..

Mataffären man går vilse i...

ICA Maxi känns litet i jämförelse med Alcampo i La Canada. Fiskdiskarna visade jag i går. Lika stora köttdiskar och speciella diskar för skinkor i prisklasser som varierar som typ H&M och Dior (kanske inte riktigt) Sortimentet är hur stort som helst. Enda butiken i Marbella som har hem-körning men till skillnad från Sverige kostar det 100:- per utkörning här. Konstigt att inte fler har utkörning men det kommer väl med tiden..

Gillar egentligen inte

När man klär upp djur i kläder men Tintin är nyklippt och då är pälsen lite tunn. På morgon och kvällspromenaden kan det därför behövas.. Fick mitt straff direkt. Han kissade inne, något han aldrig gör annars så han föredrar tydligen lite kyla. Annat är det med Karisma som ”känner” sig så fin i sin rosa jacka. Tur att det är kardborreband för annars hade Karisma aldrig kunnat ha sin. De är inköpta för flera år sedan. Tintin har typ inte ett växt medans Karisma har lagt på sig några kilo.

Böcker…

Har lyssnat klart på Johanna Toftbys bok 30 om dagen. Hade i och för sig höga förväntningar men måste säga att jag blev lite besviken. Vissa delar av boken var intressanta att lyssna till men som helhet kan jag nog inte säga att jag lärde mig något eller känner att jag blev sådär berörd som man kan bli av vissa av den här typen av böcker.

Det blev några fler än en…

Har även lyssnat lite på Marlena Ernman och hennes man Svantes bok. Den är har ett helt annat djup. Är väldigt självutlämnande.. Marlena har ADHD, en diagnos hon fick i 35-årsåldern men valt att ”dölja” Hennes två barn har man inte riktigt kunna fastställa en exakt diagnos på då de har en kombination av flera stycken. Bara för att ge ett exempel så är det ett utav barnen som bara kan äta tre saker men vill och nästan tvångsmässigt måste lukta på allt. Det som verkligen förenar familjen och som man får lära sig en hel del om är klimathotet och vår enorma miljöförstöring. Här upplever jag ett genuint och äkta engagemang där massor av fakta och information ges, fast inte på något torrt och tråkigt sätt. Det är absolut inte frågan om något PR för Marlena Ernman utan det är vad Marlena Ernman brinner för. Till exempel skulle hennes man Svante och ena dottern åka till London för att se en konsert med dotterns favoritband. Hur tar man sig till London? Med flyg.. Inte dom, de tog sin elbil och drog iväg.. Leva som man lär med andra ord.. Jag är långt ifrån något Marlena Ernman fan men tycker att hon i boken lyckas kombinera deras liv och engagemang på ett bra sätt.. Sedan fick hon ju självklart kritik för att hennes dotter satte sig ned någonstans i en enmans-protest och att detta bara var för att de skulle sälja böcker.. Oavsett anledning – engagemanget är äkta och den som inte vill sälja en bok den/de skrivit skulle ljuga.

Vill du bränna fett?

8 tips på produkter som bränner fett….

1. Byt ut ditt matfett mot kokosolja – finns såklart även utan smak. Ökar fettförbränningen och du blir mättare snabbt.

2. 2-3 koppar grönt te om dagen ökar förbränningen med 80 kalorierier om dagen och är dessutom nyttigt på många andra sätt.

3. Kaffe.. Ökar kroppsvärmen som minskar aptiten. Koffeinet frigör dopamin som minskar sötsuget.

4. Ingefära. Helst rå men alltid nyttig på alla sätt

5. Mejeriprodukter – välj helst magra alternativ. Hämmar upptagning av fett. Stärker muskelmassan och skelettet.

6.  Var inte för rädd för kolhydrater – fiberrikt bröd gör nytta.

7. Massor av vitaminer, genererar inte fett och kan även öka fettförbränningen.

8. Honung.. I honung finns sockerarten Palantinos med lågt glykemiskt index och ökar fettförbränningen. Använd honung istället för socker i tex gröten..

Så var vi borta med lite onödigt fett och mår bättre..

Var detta inte att ta i ?????

Förvisso är köttindustrin allt annan än bra för vår miljö med sina koldioxidutsläpp och vi måste börja äta mindre kött… men här har vi väl ändå passerat gränsen..

Anna Book is back… 

En total renoverad och då menar jag total renoverad med allt från fettsugning, till tandimplantat etc etc är tillbaka med sin blogg efter 10 års frånvaro.. Har inte hunnit kolla in den och heller inte hur det gått för Blondinbella att packa när hon skulle åka hem från Dubai.. Hann däremot läsa att när hon kom hem i fredags så skulle hon flytta in i sitt nya hus. Hennes team hade ordnat allt när hon var borta.. De ville inte ha henne i vägen.. Herregud, har hon noll självdistans?

Så var det då nya Anna Book (som varit ny ett tag)

min önskelista

Efter den långa sjukhusvistelsen, tiden på intensiven med medvetslöshet, rehabilitering och den ofta förekommande tröttheten önskar jag mig Sofia Wistams halsband (i silver) som symboliserar ett EKG

Ett juldekorationstips från Pysselmamman

Är väl värd en pizza efter det här 

Var väl 868 i går… 867 var spam….

Ett litet tips på drinktilltugg i nytt format

Nu lyssna lite…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *