Temamiddag, födelsedag & tbc

Dom här (de rosa alltså) är de absolut ingen som behövt i dag. Varit riktigt grått och trist, varning oxå utfärdad för ytterligare ett riktigt ösregnande i natt. Säkert oxå både blixtar och dunder… Nu vill jag ha lite sol och kunna ha det riktigt mysigt i det som jag ska berätta om om det där med ”vårdträdet” Kommer till det.. I morgon…. I dag lite annat ditt och datt att skriva om.. 

Franky Tapas Restaurant….

Tapas är väl kanske något man i första hand förknippar med sommarhalvåret, uteserveringar och varma kvällar men här lever det året runt och kan även funka som förrätt eller istället för den lite mer vanliga chark/ostbrickan (som man inte ska förringa på något sätt) men det börjar finnas roligare Tapas som man kan hämta inspiration ifrån…

Spaniens vanligaste förrätt Räkor Piri Piri Gör i skålar eller i en stor panna där alla kan ta ifrån. Starka räkor och bröd – Så gott och en lite ”roligare” förrätt än de gamla vanliga klassikerna. Tror inte det finns en restaurang som inte har Räkor Piri Piri på menyn (några undantag finns väl..) Kolla på Systembolaget efter dryckesförslag för det är rejält med sting i den här rätten..

Annars kan man man som tex Franky Tapas gör fixa en bricka med olika varianter, men använd fantasin. Har vi inte alla tröttnat lite på Serrano/parmaskinka, salami etc. visst det är gott men om du ska bjuda på en middag kan det vara roligt att komma med lite nya varianter..

Lägg lite tid på hur du lägger upp det.. Kolla tex Trip Advisor efter bra restauranger, gå in på deras hemsida och kolla bilder och meny för inspiration. I vissa fall kan man även googla recept även om det inte blir till 100% det samma så är det förhoppningsvis både gott och något dina gäster inte ätit förut. Tycker oxå att det är både kul, generöst och visar att man tänkt till om man har ett genomgående tema på middagen. Med det menar jag att dekorationerna hänger i hop med maten och att menyn har någon slags röd tråd. Behöver inte bli ett dugg dyrare än en ”vanlig” middag. Använd fantasin, googla, in på Pinterest. Se er kväll tillsammans som en härlig upplevelse där förhoppningsvis någon/några upplever något helt nytt. Skagenröra och oxfilén är jättegott men hur många gånger är det inte det vi serverats på en middag? Nu menar jag inte att alla bjuder på det varje gång det är middag men har vi inte (gemene man) lite dålig fantasi? Samma sak med bordsdekorationer – linneservetter, lite hampatråd och ett höstlöv = jättefint nu på hösten och kostnaden är typ noll kronor. Massor av ljus och den för temat rätta spellistan = inte många kronor för ljusen men ger en ”magisk” atmosfär. Ja, ni ser möjligheteterna är oändliga..

Lite olika 28-årsdag….

Ja, jag skriver mycket om Blondinbella men jag tror det beror på att jag har en så splittrad bild av henne. Hon är en duktig entreprenör men i bland blir den andra delen ”to much” I dag fyller hon 28 år. Det är imponerande vad hon åstadkommit vid den åldern det kan ingen ta ifrån henne. I morse firades hon av den nya kärleken med frukost och chokladtårta. En födelsedagspresent oxå såklart. En klocka. Inte direkt vilken klocka som helst direkt.. Inte så att hon fyller jämt men ska det vara en present så ska det vara en rejäl sådan, det är tydligt det. En Phillipe Patek för lite drygt 100 000 kronor. Det finns modeller långt långt över det men när jag tittar på bilden ser det ut som den som ligger på dryga 100 000 kronor. Då kan man ju undra vad hon får i 30-årspresent. Utöver klockan var det en hotellnatt med middiag på hotellet Mitt Hem som jag skulle uppskatta gick loss på sisådär 5-7000 kronor. Lite olika nivå på födelsedagspresenter kan man lugnt säga men jag är inte avundsjuk. Om vi tittar på de fyra bilderna är jag ”avundsjuk” på två saker; Håret och Vasen på bordet.

Hollywoodfruarna

Har missat de två senaste avsnitten men veckans avsnitt kanske kan fångas upp på någon repris. Vad jag kan läsa ut så verkar Gunilla närmast ”trevlig” i förhållande till Anna Anka som kallat någon hora och allt vad hon håller på med. Vill hon bli den nya riktiga dumskalle bitchen eller vad är målet? Ingen ide att spekulera när jag inte sett avsnitten. Men jag har min ”fördom” och det är att de egentligen inte alls är några rika Hollywoodfruar. Anna och Gunilla alltså.. Dels är de inte gifta (Anna har förvisso en yngre pojkvän vars ekonomi jag har noll koll på) Har hon fått någon ekonmisk ersättning för att aldrig få träffa sina barn? Att man förlorar vårdnaden som kvinna är ju i det ovanligt men där slogs hon i rätten och förlorade. Men hon borde ju få möjlighet att träffa dem någon gång även om det skulle vara med sk ”övervakning” Det är jättemärkligt och då dyker min fördom upp om att eftersom hon ändå förlorade full vårdnad som hon slogs för, inte fick halv vårdnad kanske gjorde någon uppgörelse med männen i fråga. Känslor och empati verkar komma längre ner på listan än pengar för henne.. Gunilla ska gifta sig RIKT, Ingvar Kamprad var ett bra alternativ.. Känslor som styr där oxå kan vi ju då konstatera (de hade nog spelat in innan han gick bort). Hon har lurat Försäkringskassan på ca 350 000 och stulit solglasögon. Gud vet vad mer hon gjort.. De andra två Maria och den jag nu glömt namnet på går ju inte att jämföra. (Hon hette Natasha tidigare men bytte av någon anledning namn). De känner sig nog väldigt mycket mer trygga i sig själva.. Men ärligt talat så är jag rätt trött på serien överhuvudtaget annars hade jag nog garanterat inte missat det…

Äkta glädje

Känner ni glädjen i bilden, det här är när de spelar in sin Podd som jag lyssnar på varje vecka. De kör ca 30 minuter jämfört med Fredagspodden som kör en timma. Den där Skönhetspodden var inte så tokig men det var så otroligt mycket om produkten x och produkten y så man till slut blev yr. Lyssnar just nu igenom alla 89 avsnitt av Mitt i livet, börjar bli min favoritpodd. Har fyrs stycken favoriter och det varierar vilken som är bäst.  Så förutom Mitt i livet är det; Wahlgren & Wistam, Fredagspodden (som i bland kan bli tramsig men har sina viktiga poänger som jag tänker skriva om någon dag) och så en blandning mellan P3 Dokumentär och Berghagen & Tess. Sedan kan det vara någon ”random” podd någon gång gång då och då.

Bra Victoria

Tycker det är så bra att Victoria vid så många offciella sammanhang bär svensk design. Både i nationella och internationella sammanhang – vi är ju så duktiga på design precis som vi är på musik. Något vi alltid ska vara stolta över. På den här bilden bär Victoria Camilla Thulin, något hon ofta gör. Gillar verkligen Camilla Thulins design.

Ny kokbok med lite annat fokus

COOP har ju ett nytt reklamfilmskoncept med mat för fyra under 80 kronor och Lotta Lundgren. Mat som är helt rätt i tiden och det bästa COOP gjort så vitt jag kan minnas. Nu kommer en ny bok där varje måltid ska kosta max 10 kronor. Jag utgår ifrån att man i alla fall måste vara fyra. Lite svårt på en tia för ett ensamhushåll och oxå 20:- om man är två.. Det jag tror är bra är att det är bra råvaror som rotfrukter etc – dvs nyttigt både för plånboken och kroppen…

Sanna Nielsen…..

….,kommer om jag inte läst fel ha en egen show.. Lite osäker måste jag säga att jag är på om det kommer att fungera. Beror på regissör och hur länge de planerar att showen ska gå… Men det här lär jag få återkomma om – jag brukar ju typ alltid ha fel…

Svenska Smörrebröd…

Finns ett ställe här i Marbella som lanserat Svenska Smörrebröd, inte danska för det är inte mycket danskar här så det går under epitetet svenskt och det är sill och lite annat svenskt… Om man är här som turist är man väl bara för tråkig om man äter svensk mat? Om man som jag bor här kan jag ibland bli sugen på något svenskt men inte direkt så att jag måste ha det. Någongång har jag köpt isterband (typ 2-3 gånger), köpt sill, lax, pepparrot och lite annat sådant.. Men föredrar en härlig tapas bricka framför de svenska smörre-bröden…

Hannah & Amanda

Lyssnar på Fredagspodden igen sedan någon vecka. Även om de är typ bäst i världen på att gråta så har de en poäng i ett par saker;

Det har gått ett par ordentliga drev mot dem den senaste tiden och låt oss ta fokus på typ 1-2 år. Det har varit hårt och ganska skoningslöst. Jag kommer skrive en speciell blogg om detta.

Hade de här dreven och det de möter hänt om de var män – No way! 

I morgon…

I morgon ska Tintin & Karisma klippas och fixas.. Jag kan inte fatta hur snabbt pälsarna växer, önskar det vore mitt hår som växte hälften så snabbt.. Sedan kommer jag berätta det där om Vårdträdet. Jag ska köpa de där Smoothie ”vad de nu heter” – de kommer jag ha användning av vilket ni kommer förstå. Helgerna frukost i sängen under vinterhalvåret…. mer om allt kommer eftersom det kräver sin egen blogg….

                       Nu sova!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.