Förrätt eller varmrätt & Hundar i regn….

Är du en….

förrätts- eller efterrättsperson? Jag tycker att det blir lite mycket med en trerätters middag (om det inte är lite lättare rätter då kan det gå bra)… Så då måste jag kategorisera mig som en förrättsperson och hur mycket goda förrätter finns det inte??

Nummer ett på listan Hummer i alla dess former och nu när hösten närmar sig blir hummersoppa lite mer aktuellt. Carpaccio med parmesan, citron, ruccola & olivolja. Bresaola som här knyten fyllda med ruccola men de kan fyllas med mozzarella eller vad som helst dom passar. Toast Skagen, är väl tillsammans med sill Sveriges nationalrätt när det kommer till förrätter. Kantareller på toast, svampsoppa eller i en god gryta.. Skogens guld…

Om jag fick välja en förrätt så skulle jag vilja prova den här:

Chokladsbollstårta från Jennys Matblogg. Frödinge har en färdig man kan köpa men jag tror nog den här hembakade är godare. Verkar så enkel så att till och med skulle klara den.

I kväll blev det vare sig två rätters eller något ”lyxigt” – drar ner på kött. Äter kyckling och malet kött men väsentligt mer vegetariskt än jag gjort tidigare. I kväll en blomkåls- och broccoligratäng som om man får säga det själv blev riktigt god. Hade man toppat med lite bacon hade det adderat en dimension så då har man lärt sig det..

Kommer ni ihåg det där med nya kombinationer?

Då skrev jag om godis men det sprider sig lite överallt. Den ena har jag bara sett på typ en bild den andra är en ny trend…

 Doppa chips i choklad i stället för att äta dem som de är eller möjligen med dipp känns mindre lockande. Själv föredrar jag Gurk, selleri och morotsstavar. Gurka är jättenyttigt för tarmsystemet – visste ni det…

Nästa kombo är.. Parfymen på bilden är ”bara” en vanlig parfym men den nya trenden är att man ska blanda två parfymer (behöver inte vara av samma märke) så att man hittar den parfym som är just du.. Det andra är att det på Söder finns en butik där du blandar din absolut helt egna personliga parfym. Bara jättesmå flaskor men en kul grej och en perfekt present

Varför hatar hundar regn?

Så fort det regnar eller har regnat så att det är blött på marken så vägrar Tintin och Karisma att gå ut. Man får slita lite och de får gjort vad de måste sedan ska de in direkt igen. De älskar att bada men hatar att gå på blöt mark = noll logik.. Vet inte vad man ska göra.. Det värsta verkar vara tassarna så kanske får kolla på några ”tass-skydd så att man får ut dem. Regnkläder i övrigt kan man väl hoppa över för man behöver ju inte gå ut precis när det regnar..

Flickan från Småland

Charlotte Perelli skulle ju ha givit sig ut på turné men fick skjuta fram den pga utomhavandeskap. Hon har ruter i sig och har uppträtt många gånger till det typ är dags att föda. Men boken som skulle lanserats i anslutning till turnén kommer att finnas i butik inom några veckor. Det går verkligen trend i att ge ut böcker just nu. Mest självbiografier har jag fått för mig är det som ökar mest. Längtar fortfarande till Ugglas bok och ni som inte läst Persbrandts gör det!

Nej, det tycker jag verkligen inte…,

Blondinbella och kollegan har gått ut med information att de nu kommer lansera en ”lillasyster” till sitt premiumvarumärke Löwengrip. Vad lägger man då in för värdering i premiummärke? Är det produkterna i sig som kvalificerar sig bland de absolut bästa? Landets skönhetsexperter kvalificerar det som ett mellan-klass märke. Vilket jag tror stämmer rätt väl. Det är väldigt dyra ingredienser i vissa av de varumärken som är premium och den prisklass Löwengrip håller skulle vara omöjlig. Den andra aspekten av ett premiummärke är själva varumärket i sig. Det är ju inte rimligt att jämföra Löwengrip som i stor utsträckning etc säljs på Apotek etc (förvisso oxå på Arlanda, i alla fall tidigare) med anrika varumärken som säljs med egna diskar på de stora varuhusen världen över. Men visst de har gjort ett bra jobb men premiumvarumärke det kan jag inte hålla med om….

Sofi & hösten

Ellos har verkligen tagit tag i sitt varumärke de senaste åren. Samarbeten med många ”tunga” modeprofilen. Här tex Sofi Fahrman – ett par enkla jeans och en snygg stickad tröja. Precis hur snyggt och prisvärt som helst. Att hon är väldigt snygg och har en naturlig fräschhet över hela sig försämrar ju inte direkt det hela. Jag har ju aldrig haft ens i närheten av hennes hår men när jag ser den här bilden blir jag riktigt avundsjuk… Lyssnade på Mitt i livet i dag och de hade fått in ett brev från en en tjej som börjat tappa håret och det rejält. Katrin hade ätit några tabletter som tydligen bara finns i Schweiz som gjorde underverk. Om de nu är så bra, varför finns de bara där och de måste väl gå att få tag på på något sätt. Ska googla i morgon.

Nu händer snart något nytt

Charkbricka: Johanna Toftby Instagram

Skrev ju om vårdträdet på Instagram och att det var att ta i.. Men nu är det klart och jag kommer berätta och beskriva under helgen.. En sak vet jag i alla fall och det är att jag saknar ostar och charkuterier och det finns en minimikoppling till det här… Stay tuned..

           Nu Fredagspodden

4 reaktioner på ”Förrätt eller varmrätt & Hundar i regn….”

  1. Chokladdoppade chips? Smakar säkert lika bra som Cloetta-succéerna chokladsprayade popcorn och chokladsprayade nachos. Succéer? Jo, minst lika mycket succé som Löwengrip är PREMIUM…

  2. Är det sant? Med Cloettas popcorn och nachos? När var det? Har en del kontakt med Olof & Lone men hör inte så mycket om produkter etc? Hoppas allt är bra med dig!

    1. Jag är lite osäker på exakt när det var, men ganska säker på att det var under din tid 🙂 . Jag har kollat med någon mer och vi är hyfsat säkra på att det var i slutet av Fazertiden (ca 2007-2008). Cloetta skulle bredda sig inom snackskategorin och det här var en idé som dök upp i olika former under kanske ett års tid. Vi brukar fortfarande skämta att det var det enda godiset som blev över i rummet där redovisningsdamerna brukade fika. Eller som en annan planerare sa ”Popcornen, de var sega redan när de kom till Ljungsbro (från Tyskland) och inte blev de godare här.”

  3. Jag kommer inte alls ihåg det så det borde varit strax innan jag kom då.. Även om jag kan ha mina idéer så hade till och med jag insett att det var dödsdömt innan man ens provade:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.