Resultat & annat…

Resultatet av hjärnröntgen…

Jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag varit lite orolig för svaret efter röntgen. Provsvaret visar att jag harvlite obalans vad gäller blodet i hjärnan. Det kan lätt förväxlas med hjärnblödning vilket det som tur var inte var. Den här obalansen har i princip alla över 40 men den kan ta sig lite olika uttryck men är absolut inget jag behöver vara orolig över. Det beskedet var så otroligt skönt att få. Jag tror att det här med att min i bland lite svajande balans kan avhjälpas med mer promenader och motion. Så att jag är på bättringsvägen känns verkligen bra. Håret blir sakta bättre men långsammare än vad läkarna bedömde men jag har i alla fall inga kala fläckar som är synliga längre. Vilket skitår – nu bara måste det vända men delar av det är upp till mig själv. Måste oavsett om det känns som ett öde värre en döden aktivera mig mer, det är ju som Johanna Toftbys bok 30 om dagen. Det innebär 30 minuters motion/promenad om dagen, första dagen klarade hon fem minuter men ökade sakta men säkert. Jag orkar definitivt mer än fem minuter som tex när jag går ut med hundarna. Men jag måste gå längre promenader, de behöver mer motion och jag måste ta större ansvar för dem och mig själv…

To Do….

Jag har alltid varit en To Do list person – det har fått struktur och ordning på både vad jag ska göra och prioriteringar. Under året med sjukdom och dess konsekvenser har jag tappat bort det vilket jag tror påverkat/påverkar en hel del. Dags att ta itu med det omgående och då se till att börja lagom så att jag inte gör den längsta listan och misslyckas direkt. Får se det som 30 om dagen. Börja och bygga upp för nu SKA kraften och orken komma tillbaka. Ingen annan än jag själv kan se till att det händer. Jag som alltid varit så aktiv med 100 järn i elden (lite för många oftast) ska ta mig tusan ta mig tillbaka till en normal nivå. Är så trött på att vara trött. Nu är ju de värsta sjukdomarna bakom mig så nu hoppas och tror jag att det är kraften och orken som måste jobbas upp och då blir jag om än inte den Eva med 100 järn elden en Eva med ett aktivt liv och lagom med järn i elden.

Det ska vara färgglada väskor i höst..

Som accesoar ska vi enligt trenderna ha färgglada väskor som piggar upp våra så vanliga svarta och gråa kläder vi så ofta har. Men även kläder kommer mer i färg, speciellt stickade tröjor där sommarens Gula trend färg hänger med i höst..

Här är några exempel av kedjornas utbud av höstens väskor. Ganska dåligt med färgglada väskor men prisklasser som ligger på max 600:- Har med en svart för det är oavsett vad alla trender säger stilfullt och snyggt. Det är en blandning från Lindex till Indiska – bara gå in och googla om en ny väska står på inköpslistan.

Här har vi designer väskorna.. Inte något man köper varje dag direkt. Speciellt inte en chockrosa för typ 6000 den lär man tröttna skulle jag gissa. Alla väskor utom den svarta ligger mellan 5000-6000 kronor. Den svarta någon tusenlapp lägre och lär ”hålla” ett antal år längre..

Jessicas ”hemlighet” avslöjad..

För några veckor skrev jag om ett inlägg från Jessica Andersson med hennes rubrik Äntligen – hon ska ”få” sin första egna turné som kommer innehålla en resa över Jessicas karriär med musik och upplevelser. Så nu vet vi det.. Glad för hennes skull för hon har aldrig mer än typ en skiva för ca 10 år sedan göra något eget så det här betyder nog väldigt mycket för henne och jag hoppas biljettförsäljningen går bra. Trots att hon hållt på hur många år som helst – dök ju upp redan i Fame Factory för ca 20 år sedan har hon alltid varit lite av en underdog som förtjänar att stå i rampljuset själv på egna ben..

Ny kärlek & ny segelbåt

Hade ett gäng sms kontakter i dag med en tjej som bland annat berättade att hon träffat en ny kärlek, de har köpt en segelbåt och ska ge sig ut på en långseglats. Inte för att jag kan segla men bara att få vistas på havet och ta dagen som den kommer tillsammans låter så härligt. Frihet i dess rätta bemärkelse på något sätt. Lugna dagar på havet men även när vågorna piskar så är man ett med naturen. Jag hoppas verkligen att de får en så härlig upplevelse som jag ser i min fantasi.

Foodtrucks

Det här med Foodtrucks växer. The Kitchen Grew är vårt ”gamla” köksteam på Fredriksborg som har. De köpte en gammal brandbil och gjorde om till just en Foodtruck. 2016 blev de årets Foodtruck så duktiga är de och de var de oxå på Fredriksborg och lagade otroligt god mat. Nu är de sina egna och det är jag övertygad om att de trivs utmärkt med och med tanke på deras goda mat och att de är innovativa är jag säker på att det går bra för dem. Men som med allting annat så ökar konkurrensen så det gäller att fortsätta utvecklas och behålla såväl stammisar som kvalitet. Raggmunken blir jag sugen på bara jag ser bilden…. Här i Marbella finns inga Foodtrucks, kanske vore en ide… Fastfood är i princip extremt få, finns väl 3 Burger King och 3 Mc Donalds och priserna är samma eller dyrare än i Sverige. Men går typ aldrig på någon av dem, de gånger jag varit på någon av dem det senaste året kan nog räknas kring 5-10.. Oftast bara köpt en hamburgare för man blivit tokhungrig när man varit ute på ärenden…

Lite udda äktenskap

Efter ett fram och tillbaka förhållande har Marcus Birro gift sig igen (inte med samma brud) De gifte sig i Göteborg för nu tyckte bruden att hon trivdes där, förut tyckte hon att alla var dumma mot henne. ?????? Tre saker som jag tänker på när det gäller det här bröllopet:

1. Inte direkt ett kärleksfullt bröllopsfoto – men alla behöver ju inte vara det bara för att man älskar varandra

2. Miljön de valt för fotot är ungefär lika kärleksfullt det..

3. De ska inte bo ihop för han behöver sitt egna utrymme för sin kreativitet. Fine, upp till var och en. Bilden tror jag är för att visa att han minsann inte är som alla andra utan hans kreativitet ”skapar” ett helt annat bröllopsfoto.

Min ”idol”

Kanske var att ta i men har alltid gillat Magnus Uggla sedan jag var typ 15 år. Han var ju även med i ensemblen i Ladies Night ett år där han verkligen tillförde showen en hel del. Nu har haft premiär på sin show på Göta Lejon.

I en intervju nyligen sa han att vant sig vid dålig kritik, har dåligt självförtroende och att han är lite blyg märkte jag under Ladies Night hösten. DN som är lite finare i kanten gav showen en 2:a (inte helt oväntat) Expressen och Aftonbladet en 4:a. Extra föreställningar har satts in och jag hoppas han skiter i DN och glädjer sig åt Expressen och Aftonbladets bra kritik. Hela showen bygger ju på hans gamla hits så jag hade nästan gjort vad som helst för att få se den. Om jag av någon anledning åker till Sverige innan showen är slut ska jag ”muta” Lisa som är Ugglas manager att få köpa en av de de biljetter som alltid finns över på varje föreställning. Det är bara ett fåtal sådana eller stå bakom en pelare.. Göta Lejon tar ju 1100 i publiken så det kanske finns en vanlig biljett att köpa för det kanske inte är utsålt varje dag.. Men kommer troligtvis inte vara i närheten av Göta Lejon tyvärr.. Men vem vet, den kanske fortsätter efter nyår och under våren och då kanske mina chanser är större…

Jag släpper dig aldrig…

är ju en sanning med modifikation men är namnet den ljudbok jag lyssnar på just nu..

Har lyssnat två timmar ca och ”so far so good” så nu ska jag lyssna en stund innan det är dags att sova…

                Godnatt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *