Sommar, Shots & lite mat…

Nu när jag har de där problemen med sömnen så provar jag lite olika alternativ för att lixom komma i rätt balans. Nu blir det så att jag inte kan sova på natten och somnar sent och sover för länge = inte bra alls. Men jag tycker att jag kan se en successiv förbättring men ibland så bara kommer någon slags återfall.. Apropå återfall så har Sommar i P1 varit mitt sällskap en hel del nätter. Btw tro nu inte att jag ligger vaken precis hela natten men det tar lite tid att somna och så vaknar jag som sagt titt som tätt. En av de sommarpratare jag lyssnat på är Sanna Lundell (Mikael Persbradts flickvän och mamma till hans barn). Det var ett bra program (tror det var från 2016) och hon tog upp en hel del viktiga och intressanta saker. Bland annat sa hon ”Varför har man cancer, diabetes eller MS men man är alkolist, narkoman eller bipolär. Vi kan ta ett exempel där någon som rökt mycket i sitt liv och får lungcancer, är den personen cancer då? Nej, vi ser alla det som att peronen har cancer. Det finns både genetiska och andra skäl till alkolism och dem som knarkar men det är en sjukdom men det finns en skillnad.. En alkolist eller narkoman kan välja att genomgå behandling och komma ur sitt missbruk, men risken för återfall kommer finnas där hela livet. Jag tror att de allra flesta får, eller tar som vissa envisas med att säga någon gång efter det att hen kommit ur sitt missbruk men kan sedan återgå efter behandling eller om det var en engångsföreteelse att vara ”ren” igen. De som vi säger har, oavsett vad det är, har inga egna val – det är väl det som utför skillnaden…

Några andra exempel på Sommarpratare jag lyssnat på är advokaten Elisabeth Massi Fritz som slåss för kvinnor och eftersom alla brott av den karaktären hon jobbar med är hon mestadels målsägarbiträde. Det är ”offrets” stöd under rättegången och håller precis som åklagaren förhör. Jag har blivit förhörd av henne, som vittne vill jag tillägga och måste berömma henne både för hennes engagemang och skicklighet.

Bianca Ingrosso – hennes Sommarprat var ju upphöjt till skyarna så jag blev nog lite besviken men jag tror kanske att jag ska lyssna en gång till. Varför? Slumrade nog till ett antal gånger så att jag nog inte fick sammanhanget helt klart för mig..

Helena af Sandeberg – vet egentligen inte riktigt varför jag hamnade i hennes rätt så gamla Sommarprat. Har ingen direkt syn på henne eller uppfattning kanske är ett bättre ord. Sett henne som en skådespelare bland ett antal andra, varken mer eller mindre. Men en sak är säker, min bild ändrades för hennes program var ärligt, sårbart och riktigt bra.

Caroline Winberg – Det var väl lite halvt spännande att höra om en supermodells värld men om jag ska ta med mig ett ord från det programmet så är det ”name dropping”, dvs om alla kändisar hon mött och ibland umgicks med. Rätt så ointressant.

Några fler har det varit och några fler lär det väl bli, oavsett om jag kan sova eller inte….

Shots

Jag har för mig att jag skrev om den där Dunder-shoten man ska börja varje morgon med.. Men något recept var ju inte med och då kan det ju bli lite hur som helst. Smarta Sonja tänkte såklart på det och skickade receptet som jag just nu inte hittar så det får komma i nästa blogg. Vi tar en annan shot istället.. Vem upplever inte att man är lite extra svullen runt magen, i bland mer och i bland mindre. Här kommer tipset på vad du ska göra för att försöka hålla lite bukt på den där svullnaden:

Min 

Nu är jag ju inte överförtjust i Mynta men vad gör man inte för att slippa känna sig som en uppblåst ballong vissa dagar..

Den svenska kokerskan

När jag var mitt uppe i karriären så fanns det ingen riktig tid att hålla på att laga mat. Mamma var världens bästa på att laga mat så hon lärde mig inte riktigt heller. När jag körde Fredriksborg var det nog tur för alla att det inte var jag som stod bland kastrullerna (även om det faktiskt hände en gång men då hade kökschefen förberett allt ner på minsta nivå så det gick inte att misslyckas). Nu däremot lagar jag en hel del mat, med väldigt blandade resultat vill jag tillägga. Ena dagen kan det vara hur gott som helst för att nästa dag vara, ja just det tvärtom. Jag är ingen typisk receptföljare, lite magkänsla och kreativitet kan väl inte skada (oftast inte i alla fall).. Under 2017 års första halvår vägde jag mellan 68-70 kg. Jag! Min normalvikt hade under årtionden pendlat mellan 52-55 kg. 52 var inte bra, blev för smal i ansiktet mm, idealvikten 54 kg. Därav mitt mål Studio 54 som jag skrev om under just 2017. Det var mediciner som gjorde att jag gick upp så mycket i vikt och mina kläder kunde jag inte ha. Något enstaka plagg kunde jag väl åla mig in i men att gå och köpa en helt ny garderob när jag inte visste om och när vikten skulle ändras igen kändes inte aktuellt. Nu har jag nått målet Studio 54 och känner mig så nöjd. I bland kan det kanske studsa upp till 55 om jag äter massa kolhydrater etc. Försöker undvika för mycket pasta, ris och potatis men jag äter det, fast i lagom mängd.

En LCHF fantast hade i botten av den här köttfärs gratängen bara använt supernyttiga ingredienser. Jag hade använt ett vanligt ”pajskal” eller lasagne plattor så jag är lång i från någon fanatiker..

Samme fantast hade heller inte svängt ihop den här otroligt enkla och goda pasta rätten;

Lagom är bäst helt enkelt – varierad kost där vi tillåter oss att äta både av det som anses nyttigt och onyttigt..då tror jag vi mår bäst.

En fika..

Nu i augusti så höjer alla priserna. Inte jättemycket men litegrann. Men så är det väl överallt.. Satt bredvid en på flyget när jag flög till Stockholm senast. Han jobbade med att sätta upp ställningarna för reklam, kameror mm till Vasaloppet. Dom var där säg fem dagar innan loppet och åt Dagens lunch på samma ställe. När publik, media och andra anlände kostade helt plötsligt Dagens lunch tre gånger mer än innan cirkusen drog igång. Tre gånger mer! Han ifrågasatte det och fick något svamligt svar om att det var detta de levde på hela året och var tvungna och passa på. Att det är viktiga dagar betvivlar jag inte men att de skulle vara existens avgörande tror jag inte ögonblick på.. Han kunde ju höjt lagom..

Apropå lagom så hade jag aldrig i livet gått ut och fikat om priserna var tre gånger så höga.. men det som jag gör bra nu är att jag varierar lagom mellan Coca-Cola och färskpressad juice.. Vemvar det som sa att det är ”svårt att lära gamla hundar sitta”? Jag halvsitter ju i alla fall…

                             Kram

En reaktion på ”Sommar, Shots & lite mat…”

  1. Shots? Jag läser i kapp på bloggen och ser hänvisning om shots förra gången. Hittar det här inlägget och räknar med Jägermeister och liknande tips. Så fel jag hade…
    Annars så tar väl en säljare ut det pris hen kan få ut baserat på efterfrågan? Om det går att ta tre gånger så mycket under Vasaloppet (eller vad det nu är) så är efterfrågan uppenbart högre. Jämför literpris för Coca-Cola (varför valde jag det exemplet 😉 ?) för 2 liter resp 0,5 liter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.