Plötsligt blev det jul…

Vilken sommar vi haft…

I Marbella är det ju som att ställa klockan att ha en solig och varm sommar. Det har inte kommit en droppe regn på flera månader.. Men i Sverige är man allt annat än bordskämda med solsäkra somrar…

Medeltemperaturen i vattnet har nog varit en bra bit varmare än den normala medeltemperaturen i ”luften” De flesta har nog badat mer än de gjort på jag vet inte hur många år… Bad i stan (inte många huvudstäder som har det), bad i skärgården och allehanda sjöar. Ja, det har badats överallt. Lugna skärgårdsvintern och sååå vackra stränder. När Sverige är som Sverige varit är det oslagbart..

Fullt på varenda uteservering och grillarna har gått ”glödheta” Inte många måltider som ätits inomhus den här sommaren. Hade vi inte haft så mycket turister (som ökar hela tiden) hade nog uteserveringarna i stan inte haft så fullt eftersom de flesta stadsborna åkt till sina sommarställen. Bockholmen, Fjäderholmarna, Grinda, Bullandö mfl måste haft fantastiska somrar med kaddarekord efter kassarekord..

Sedan har vi haft de magiska solnedgångarna – så vackra. Foto: Nr 2 Jonas Borg Nr 3 Susanna Säfsund Nr 3 Christina Kilström..

Plötsligt dök julen upp….

Nu när vi är inne i slutfasen av sommarens olika föreställningar som tex Vallarna i Falkenberg, Krusenstierna i Kalmar och massa turnéer så dyker det upp påminnelser om att boka biljetter till julens olika shower. Vissa av dem började redan i juni/juli / julen känns mer än avlägsen just nu och julshower inte direkt det första man tänker på. Det är alltid ett ”krig” om att sälja så mycket biljetter som möjligt och det beräknas i beläggning. Har man 100 biljetter och säljer 80 så har man alltså en beläggning på 80%. Det krävs en rätt hög beläggningsgrad för att få en show att gå ihop vilket är den huvudsakliga anledningen till att man börja annonsera så tidigt.

Undantaget

Grand Hotel skulle kunna sätta en schimpans på scenen och ändå nå minst 90% beläggning. De ligger alltid närmare 100% än 90% i beläggning.. Ärligt talar förstår jag inte varför, men det är en annan historia. Vem som är årets artist på deras julshow har de inte avslöjat ännu, det är en strategi de har att alltid vänta till sist.. Nu var ju Niklas Strömstedt där nyligen annars hade GES kunnat vara en gissning, Lena Philipsson kanske (kan inte komma ihåg om hon varit där).. Vi får vänta och se helt enkelt.

Så pittoreskt…

Fint, eller hur. Så enkelt men ändå så vackert.. I Marbella stad.

Dinner with Dad

I natt landade Pappa i Marbella för att stanna här i en vecka. I kväll var han här på middag och vi hade en trevlig och god kväll tillsammans…

                 Godnatt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *