Lite ditt & datt…

Precis som jag trodde..

Så blir det ingen strejk nu den 29/7.. Ett antal flygplatser i Spanien Frankrike mm hade hotat med att ta ut bla incheckningspersonal, servicepersonal mm i strejk den 29/7 vilket gjort att inga plan skulle kunna lyfta och landa = kaos mitt i högsäsongen utan vinnare. Hur uppgörelsen blev vet jag inte men strejkhotet är avblåst och parterna är överens. Skönt för alla inte minst alla turister som skulle fått sina semestrar ”förstörda” Semestern är ju superviktig för familjetid, sol, bad och för en del viktigt att få solbränna..

När solbrännan går över gränsen..

När Sarah från London var 16 år hade hon komplex för att hon var så blek (vilken engelsman är inte det?) Möjligtvis kan de vara rosa/röda efter en tid i solen. Anyway Sarah ville vara brun så hon började sola i solarium och använda brun utan sol produkter. Proceduren tar cirka tre timmar per dag och hon har hållt på i sju år. 3 timmar per dag och 350 000 kronor för att vara brun. Fixa idéer finns det uppenbarligen människor inte kan släppa. Tänk vad hon hade kunnat gjort både med tiden och pengarna – hon hade ju inte stuckit ut som onormal så det här varit oundvikligt för att smälta in, snarare tvärtom..

Stjärnor på slottet varav en som inte är så bra på geografi..

Dags för inspelningsstart av årets Stjärnorna på slottet. Inspelningsscheman är tighta, noga planerade och då har man inte tid att vänta på någon som inte dyker upp i tid. Årets uppsättning samlade (med ett undantag) för inspelningsstart på Teleborgs slott i Växjö. Dags för startscen men ingen Camilla Läckberg så långt ögat kan nå. Hon har nämligen satt sig på fel tåg som inte alls skulle till Växjö. Tur hon säljer mycket böcker och är rik som ett litet troll för hon fick åka taxi några timmar och kom fram till inspelningsplatsen några timmar för sent. Det kommer ju ingen att missa så nu är hon så orolig att folk ska tycka att hon är en diva. Jag vet inte vad som är värst.. att uppfattas som diva eller att inte klara av att sig till Växjö med tåg..

Silverfärgat hår

Har ju Camilla Läckberg haft (har) och det är rätt inne nu så här kommer tipsen på de bästa produkterna om du nu skulle vilja se ut som en ”silverräv

Baracks kärlekstips

Barack Obama har tillsammans med sin rådgivare skrivit en bok som är högst aktuell. Men jag tänkte fokusera på vad han beskriver man ska tänka på för ett framgångsrikt äktenskap. Han har ju varit gift med Michelle i 26 år… Här är det han tycker är det viktigaste att tänka på INNAN man skrider till altaret…

  1. Är personen tillräckligt intressant. Det är den människa du kommer tillbringa den mesta tiden av ditt liv med.
  2. Skrattar ni mycket tillsammans och har roligt
  3. Om ni planerar att ha barn kommer hon att bli en bra mamma

Lite kloka jordnära ord från en fd president.

26 år hittills för dem vs 1 år..

I förra årets Bonde söker fru fann det här paret varandra. Uppenbarligen är de fortfarande kära för nu är det dags för barn.. Lite snabbt i svängarna är min personliga uppfattning men vad har jag med det att göra – hoppas kärleken håller i sig för det är inte bara ”babyromantik” utan kan vara rätt slitsamt. Har ju ingen egen rutin men man är ju inte blind..

Tidigt ute…

…är man oxå i Ullared där det säljs julklappspapper, julkort och annat i högsommarvärmen. ”Våra kunder blir besvikna om vi inte har det i sortimentet” säger Ullareds VD. Det sista jag tänker på just nu är jul men det är väl priset som lockar Ullared besökaren..

Mot Kina..

Joe Labero ställer in 105 föreställningar i Las Vegas för att i stället uppträda i Kina. Något han längtat efter länge  – det är inte så att han ställer till något problem för uppdragsgivaren i Las Vegas. Föreställningar och biljettförsäljning skiljer sig markant mot Sverige så det blir nog bra för alla parter..

All skillnad i världen…

Om du inte har ett sådant här kort – se till att skaffa det DIREKT! Jag är så tacksam att jag hade gjort det så att jag hade ett nu när jag blev sjuk i Spanien. Det ger dig samma rätt till sjukvård som landets invånare och i Spanien är det gratis. Utan det kortet vågar jag inte ens tänka vad mina sjukvårdskostnader hade uppgått till. En vanlig hemförsäkringsförsäkring täcker bara någon vecka och vi kollade kostnaden per år för en försäkring om man stannar längre än några veckor. Den billigaste låg på ca 20 000 kronor. Man kan försäkra sig här väsentligt billigare och det var vår plan för då kan du få privat vård (vilket du inte behöver) men vi hann inte ta ta tag i det innan jag blev sjuk. Thomas blev ju sjuk här 2014 och hade väsentligt kortare sjukhustid men då privat för då hade vi inget sådant kort och visste inte riktigt hur något fungerade kring sjukvården. Hans räkning gick på ca 250 000 kr så ni kan ju förstå hur tacksam jag är att jag kommit ihåg att beställa de där korten. Som tur var hade han en försäkring via sitt företag, men ni vet hur Försäkringsbolag är.. Jag tror det tog två år att få ut pengarna men inte det fulla beloppet utan typ 200 000 kr och hade vibråkat vi nästan hade givit upp. Jag hade ju inget jobb och därför heller ingen försäkring. Nu ska vi inte tänka på sjukdomar mer i dag..

                         Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *