Då var det roliga slut…

Ô..för vissa…

Mycket blandade känslor i dag.. Även om Sverige inte lyckades ta sig till Semifinal tycker jag vi ska vara mer än stolta över vårt landslag. Det kändes på något sätt direkt i dag att det inte skulle gå, det var tröttare ben och inte samma figting spirit över det svenska laget redan från start. Även om de hade några riktigt bra målchanser så måste man hur svensk man än är både säga att England ”ägde” matchen och att segern var rättvis.

Kroatien fick en tuffare utmaning än jag trodde (tippar dem som slutsegrare). Hatar när matcher avslutas med straffar som ju den här tyvärr gjorde.. Tycker alltid så synd om dem som missar och blir både sina egna och andras syndabockar. Då får vi se om Kroatien klarar semifinalen först innan de har möjlighet att vinna hela VM.. Frankrike är oxå ett starkt alternativ så det kan gå åt lite vilket håll som helst.

Så besvikna svenskar (men med perspektiv kommer de vara nöjda med sin prestation)  glada kroater men några som verkligen är ”besvikna” över att Sverige åkte ur är chips/snacks och ölleverantörer. Försäljningen skjuter i höjden något galet, speciellt under Sveriges matcher. Nu kommer väl ölförsäljningen hålla sig på en rätt hög nivå ändå jämfört med en vanlig sommar pga vädret så deras besvikelse är inte lika stor som tex chipsleverantörerna.

Förslag på nya böter..

Alla som har bott på ett ”charterhotell” vet att det inte är tillåtet att gå till poolen och ”paxasolstolar innan frukost (så att man ska få de bästa stolarna och på vidsa hotell har de ju inte ens solstolar så det räcker till alla hotellgäster). Den här regeln är det rätt så många som fullkomligt struntar i och är uppe i ottan och tar de bästa stolarna. Äter sedan en lång och god frukost innan de gå till sina ”förbjudna” platser och har det bra resten av dagen. Vissa hotell blundar för det, vissa ”badvakter” tar en liten muta och blundar för det och vissa hotell plockar helt enkelt bort det som lagts på de ”paxade” stolarna. När jag såg det där programmet om Böda Camping var det en familj som checkade in sinabrassestolarsom specialbagage och hade på så sätt alltid tillgång till perfekta solplatser vid poolen varje dag. Vill inte vara oförskämd men i programmet köpte de två ”brassestolar” – pris en för 169:- och två för 229:- och då var det i Sverige på en camping.. Hade det inte varit billigare att köpa ”brassestolar” på den semesterort de nu var än betala både för stol och flygtransport??? De stolarna är ju knappast en svensk uppfinning som bara säljs i Sverige.. Men det kanske var lite Peter Dalle över det: ”Tänkte inte det”…

Nu börjar problemen växa på bland annat Ibiza att folk går ner och paxar bästa platserna stränderna så på Ibiza, Mallorca och kanske var det någon mer ort funderar man nu att införa böter för dem som ”paxarstrandplats och kommer tillbaka efter frukost.. Är inte stränderna stora nog eller är det på riktigt ett växande problem? Antagligen eftersom böter verkar vara något som står på agendan..

Monkey Club på Nobu Hotel..

Nobu Hotel har ju köpt halva hotellet Puento Romano. Det var uppdelat i två delar med en liten väg som gick emellan och bestod/består av både hotellrum och lägenheter. Den delen som Nobu Hotel köpt är bara hotell och restaurang och de är separerade men ”hänger” ändå ihop pga av likheten i arkitektur mm.

Det är låga byggnader, alla i vit kalksten och det blommar precis överallt. Det är ett både charmigt och trevligt hotell men prisnivån är i högsta laget. Nu på Nobu Hotel delen tror jag priserna ökat rejält och de har säkert gjort en del investeringar och ökat servicenivån.

De har öppnat en ny restaurang som jag någon gång skulle vilja besöka men jag antar att prisnivån är högre än vad det är värt.. Får väl ta googla på det innan jag uttalar mig men Nobu är ju inte direkt känt som något annat än en exklusiv mat (vilket i sig inte behöver betyda att det är godare än ”Mama Angelas” typ av restaurang med vällagad god mat till rimliga priser. Men miljön skulle vara kul att uppleva någon gång på Monkey Club..

Ser inte tråkigt ut, eller hur?

Husmor..

I morgon ska jag vara en riktig ”husmor”. Måste erkänna att det är skönt att det inte är någon fotboll… Har handlat lite för ”ad hoc” så i morgon ska jag göra en matlista för nästa vecka. I väg till Carrefour på måndag och göra veckoinköp istället för att handla mer eller mindre varje dag. Hälsovecka är det som gäller.. Lådor ska packas upp och så ska det tvättas.. Städning och en stund vid poolen – det blir morgondagen det.

Det finns en FB grupp som heter Svenskar i Marbella. En tjej/kvinna lade upp ett inlägg och frågade om det var någon som hade några möbler de kunde skänka bort alt sälja billigt. Jag hörde av mig då vi har ett gäng stolar över från Lotus kontoret och vi behöver inte alla. Hon svarade att hon tacksamt tog emot dem och skulle komma och hämta dem.. För att förbereda lyfte jag ut dem utanför ytterdörren, torkade av dem då de blivit dammiga och förberedde så att det skulle vara fina och lätta att hämta. Fick sedan ett meddelande går det bra att hämta vid 18.30.. Jag svarade och sedan dess har jag inte hört ett ord.. Hon kunde väl i alla fall höra av sig och säga att de hittat andra stolar eller ”what ever”. Det är fina stolar så hon gick verkligen miste om något.. men undrar ibland hur folk tänker.. Otacksamt i det här fallet var det i alla fall.. Nu får jag lyfta in dem igen och ut på förvaring på terassen eller om jag lägger ut en fråga om det är någon annan som behöver några stolar. Onödigt att de bara står där oanvända..

                                Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *