Tillbaka igen..

Efter nio dagar i Stockholm landade jag igen på ”spansk mark” och det kändes som att komma hem. I juni är det ju typ alltid stökigt i Stockholm och i år var det inget undantag. Massor av folk, studenter mm och i förhållande till Marbella är ju Stockholm en riktig storstad. 400 000 invånare finns det här i Marbella, är lite mer lagom för min smak nu för tiden. Tintin och Karisma blev toklyckliga när jag kom hem och jag har saknat dem jättemycket oxå. Nu blir jag kvar här ett tag, om det inte är något speciellt har jag inga planer att åka till Stockholm den närmsta tiden. När jag var i Stockholm packade jag tillsammans med Marek i hop typ 20-25 kartonger som förhoppningsvis kommer nästa vecka. Det är bland annat kläder, gick ju upp 15 kg av mediciner i Sverige som jag gått ner nu och då har jag ju nytta av kläderna som blev kvar när jag vägde för mycket. 

Adrienne

Det har ju gått inflation i prins & prinsessdop de senaste åren. Nu var det dags för Madeleines & Chris dotter som ska heta Adrienne. Det är något (eller så är det min fördom) att lite finare familjer ska ha tre barn.. Vi får se om Victoria & Daniel får ett barn till. Sedan finns det sådana som Familjen Annorlunda som har allt från åtta till tolv barn.. Det är nog ”ingen walk in the park” direkt.. Jag har en kusin som har åtta barn (eller var det sju) – alla döttrar.. Skilsmässa blev det hur som helst, han kände sig nog rätt ensam bland åtta-nio tjejer.. men der var nog inte huvudorsaken till skilsmässan. Apropå dopet så hade Madeleine en jättefin klänning, enligt uppgift från en italiensk designer och med en prislapp på 20 000 kronor. Det kan man få rätt många klänningar för, fast det är klart man är ju inte prinsessa..

Snart ett annat dop

Charlotte Perelli har ”avslöjat” att hon är gravid igen. Hon har ju två söner sedan tidigare och hennes man Anders Jensen en dotter så nu blir de en fyrabarns-familj. Hon är ju 42 år så de har fått kämpa lite med graviditeten men lyckades på det som de bestämt var sista försöket. Då passerar de det som de lite finare familjerna ska ha med tre barn men det är ju vanligt nuförtiden när båda parter har barn sedan tidigare relationer etc. Grattis får vi väl säga hur som helst..

Caribian Barbecue

Hittade ett reportage om Caribean Barbeque där man grillade kött, kyckling, räkor, fisk, grönsaker och har massa grönsaker och salsasåser mm. Blev helt inspirerad – man har grillen bordet och så ska det vara en lång middag. Kan påminna om fondeau fast lite mer exotiskt och med mer alternativ – måste absolut testa i sommar. Älskar att grilla och det behöver ju inte bara vara caribean barbecue utan allt möjligt men det kommer grillas mycket i sommar det är ett som är säkert.

Oväntat besök

Det tillhör ju inte direkt vanligheterna att amerikanska världsartister dyker upp oanmälda i Tensta, men det gjorde Usher. Han hade hört Donald Trump prata om Sverige och som vi vet har har överdrivit en hel del om våra problem så Usher vill se och uppleva med egna ögon. Ett minne för livet tror jag nog det blir för Tenstaborna (i alla fall för alla Usher fans men även för andra att han tog sig tid och visade intresse)..

Eva Franchells krönika..

Inte helt oväntat friades Martin Timell och enligt hans advokat var han ju otroligt lättad över det. Eva Franchell brukar inte direkt vara någon feg krönikör men hon skriver i sin krönika att det var fullt rimligt att fria honom. Enligt domen ger den utsatta kvinnan ett trovärdigt intryck så det hänger nog inte på att man tror att hon ljuger. Vittnesmålen går lite isär. En kvinnlig chef på TV 4 har efter händelsen pratat med kvinnan i fråga och bett henne vara tyst, att det var bäst att det inträffade stannade i huset. Det var en kvinna som bad en annan kvinna om det så det är inte alltid så att kvinnor håller ihop. Inga repressalier för Martin Timell (i alla fall inget som offentliggjorts) – han var för populär i ”folkhemmet” men inte av alla på TV 4. Kvinnan fick också tusen kronor i löneförhöjning, någon slags outtalad kompensation. Svårt att bedöma något som hände för tio år sedan och med vittnesmål som går isär. Kvinnan har ju inget att vinna på att ta upp det mer än att hon vill berätta att hon utsatts för en sexuell kränkning vilket hon har all rätt att göra.. Även om Martin Timell frikändes så kommer han inte ha det lätt att komma tillbaka så han skulle tänkt sig lite för innan han ”utnyttjade” sin position som framstående programledare och som kanske tyckte att han hade rätt att göra lite som han ville, för respekt var det inte han visade.. Men nu är han frikänd så då får vi se mina ord som spekulationer..

Det blommar överallt..

Foto Richard Sjöberg

Det blommar överallt buskar, träd och rabatter – den här bouganvillan (säkert felstavat) är otroligt vacker. Njuter varje dag av hav, blommor och allt annat här i Marbella. I dag tog jag en lång promenad utmed strandpromenaden med Tintin & Karisma – något de fullkomligt älskar.

                                 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *