Villa Padierna..

Its not the apperance – its the essence Coco Chanel

 

Omgiven av tre stycken golfbanor i ett område som ”kallas” the Golden Triangle baserat på dess läge mellan Marbella, Benahavis och Estepona. Det ligger en bra bit upp från havet uppe i de gröna dalarna så du kan absolut inte ta dig till havet utan bil eller annat motorfordon.

Hotel Museum

Hotellet kallas av ägarna för Hotel Museum och är inspirirerat av ett Italienskt hotell i Toscana. Då hotellet om är femstjärnigt inte har det strandnära läget som övriga femstjärniga har så har de fått kompensera med lite annat i stället. Bland annat de stort utbud av hotellrum mycket varierande prisklasser, de har de gröna dalarna med sin tre golfbanor, de har satsat mycket på konst och statyer. De har självklart även ett SPA och inte bara ett vanligt SPA utan även ett med medicinsk inriktning.

Inget hotell för barnfamiljer

Hit åker du inte med barnen, det är verkligen ett hotell föt vuxna. Hotellets lounger har en lite ”old Fashion style och rummen varierar verkligen från ett rätt så vanligt riktigt fint hotellrum till villor av högsta klass. Det var här Michelle Obama bodde när hon besökte Marbella. Det är verkligen inget stojande vid hotellets poolområde. Lugnt, tyst och vackert.

Att kliva in i en annan värld..

SPA-avdelningen är stor och i det stora hela tyst. Vid någon avdelning spelas asiatisk musik på mycket låg nivå. Trots de kala omgivningarna (typ marmor överallt och den rätt så ”intensiva” tystnaden så blir det ändå inte kallt och stelt. De erbjuder allt från manikyr till olika typer av medicinsk SPA behandlingar, vilket de är ensamma om längd hela Costa del sol. Bada i poolen ute, jaccuzin inne eller njut av någon av deras tre olika typer av bastu, tex grekisk eller finsk. När du är här känner du verkligen hur kroppen renas och själen med för den delen. Har varit där några år sedan och fick sport massage, jag var verkligen stel och lederna var i stort behov av att behandlas. Det vad otroligt professionellt och inte alls så dyrt som man skulle kunna föreställa sig. Mer eller mindre ”normala” men resultatet var långt bättre än det ”normala”. Skulle väldigt gärna få ett par massage pass nu, känner mig där stel och spänd igen.

Mat & Dryck

Som på de flesta hotell åtminstone dem med tillräckligt många rum finns flera restauranger. Någon för lite enklare för lunch och enklare middag och så klart den där riktiga ”fine dining” restaurangen. Åt en Club Sandwich i samband med en massage, såklart på den enklaste varianten och det var inte alls så dyrt som jag hade förväntat. Skulle gärna bli bjuden en heldag SPA avdelningen och en middag efter det. Någon frivillig?

The Beach club

Inget femstjärnigt hotell i Marbella kan bli tillräckligt attraktivt om de inte har en Beach club så således har även Villa Padierna det, även om det är en bra bit till havet och stranden. Jag skulle gissa att de erbjuder någon form av transport så att du lätt kan ta dig från Hotel Villa Padierna till Beach Club Padierna. De lockar med att de bjuder på ett glas Cava om du kommer dit. Det sägs Beach Club Padiernas köksmästare lagar den bästs Hummersalladen i Marbella (ja, jag vet att det är Paella på bilden). Jag har inte smakat den och kommer inte göra heller.. För som det sägs ”smakar det så kostar det. 375 kronor för en sallad, må vara att det är hummer i den..

Slutsats: Känner du att du behöver investera en heldag i dig själv, dvs både kropp och själ kan det vara ett alternativ men hoppa över hotellrummen och hummersalladen..

 

                  Kram ❤

 

2 reaktioner på ”Villa Padierna..”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.