#knytblusar & kokain

Det är ju som bekant mer aktuellt än någonsin med knytblusar. Dels har det kommit ut ett modepersektiv som nu verkligen förstärkts genom Sara Danius.  Här är några exempel på knytblusar i olika stilar och prisklasser Hur som  helst står inte en knytblus överst på min inköpslista, men säkert på många andras..

Den vita kommer från United colours of Benetton.          Den rosa lite mer romantiska kommer från Odd Molly.   Den blommiga kommer från H&M.                                     Den randiga kommer från Vero Moda                                              Med reservation för att jag inte har helt rätt..

Det finns naturligtvis en helt uppsjö av knytblusar, det här är bara fyra exempel. Har inte gjort någon direkt research men ville visa några olika stilar.Caroline Winberg + Ellos

Fotomodellen Caroline Winberg har inlett ett design samarbete med Ellos under varumärket Joelle och kollektionen lanseras nu i maj. Kollektionen kombinerar strand och stad. Nyckelorden är Skandinavisk enkelhet och Riviera.

Här är några exempel plagg (utöver det som Carolina bär på bilden). Vet att det inte är det snyggaste foto kollaget men det ger i alla fall en viss bild.

Jag har kollat igenom kollektionen och det väl lite blandat från riktigt snyggt till si så där. De där ”kändis kollektionerna”’brukar hur som helst bli populära och sälja bra, vi får se hur den här gången. Tänk bara på H&Ms genialiska ide att varje år lansera en kollektion med någon av de stora designhusen. De produkterna köar folk för och sortimentet säljer slut snabbare än blixten (även om de avtagit lite).Sociala medier

Det där med sociala medier har de flesta olika inställning till. En del ”exponerar” hejdlöst sina barn på Instagram en del visar aldrig ansiktet på dem och en del lämnar dem helt utanför sitt liv på sociala medier. Inget är rätt och inget är fel, det är helt och hållet upp till var och en att avgöra. Den enda synpunkten man eventuellt kan ha är att de inte själva kan avgöra om de vill vara med på bilder på tex Instagram. Men som sagt upp till var och en.

Det har ju diskuterats och debatterats mycket att FB och Instagram kan skapa ”depressioner” och känslor av att människor känner sig  misslyckade när de inte kan visa upp ett flashigt liv med bilder på restaurangbesök på fina restauranger med det stora kompisgänget, champagne i sällskap med tjejgänget, inköp av svindyra väskor, skor kläder och annat lyxigt man kan tänka sig. Själv sitter man där i den ”vanliga” världen med köttbullar & snabbmakaroner, tjejmiddagen som inte ens är i närheten av vad du ser på Instagram och klädinköp som du knappast tycker är värda att visas upp på tex Instagram. Jag tror att det kan ligga lite i att vissa känner sig lite ”misslyckade” men jag tror oxå att de allra flesta visar upp en lite missvisande bild av sig själva och sitt liv. Visst , det finns ett fåtal som lever det där livet mest hela tiden men de flesta av dem har precis som alla vi andra ett mer ”vanligt” liv men det livet känns inte lika kul att lägga upp. Tycker mig i alla fall se en lite positiv utveckling där allt inte är lika mycket lyx och glamour.

Kan vara smart att tänka sig för..

..på vad man lägger ut på tex FB och Instagram. Tror inte  att det här är det enda exemplet. Vi har ju i Sverige haft exempel på personer som blivit avslöjade att de minsann kunde gå obehindrat men påstått att de var rullstolsbundna och erhållit miljontals kronor i sjukbidrag (tror i och för sig inte det var genom just FB eller Instagram men något förutom själva felet måste de gjort..

Det här paret däremot

.. har varit allt annat än smarta.

Det är ett engelskt par som påstått sig vara helt utan arbete och tillgångar. De har väl då fått någon form av bidrag för att kunna försörja sig får man anta. Det här arbetslösa paret utan tillgångar har rest runt om i världen (och då menar jag inte en tripp till typ Bristol), de äger en bil modell lyxigare än lyx, de har ätit ute på fina restauranger var och varannan kväll. Shoppingkontot lär ha varit skyhögt, massor har shoppats och det är inte H&M kläder, skor och väskor visas upp. De levde verkligen ett liv i lyx som de gärna visade upp. Big mistake. Hur skulle dessa två personer med bidrag som enda inkomst kunna finansiera ett sådant lyxliv? Det förstår ju alla som känner till det att det är omöjligt. Men de var väl så prestigefyllda och måna om att visa upp sitt lyxiga liv att de väldigt aktiva  på Instagram där någon (jag antar social handläggare eller så) hittade dem och lokaliserade dem. Som vem som helst kan räkna ut så utgjorde bidraget bara en spottstyver av vad de spenderade. Resten var kokainförsäljning. Så mycket resande, lyxmat och shopping av de dyraste varumärkena lär det inte bli för det här paret i fortsättningen.. Allt för att de ville visa upp som ett framgångsrikt par som levde ett lyxigt liv. De kan inte ha ägnat många minuter åt eventuella konsekvenser..

 

               Kram ❤

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *