Gratulationer & annat..

Vi får väl börja med att gratulera Lill-Babs som fyller 80 år i dag. Dessvärre får hon tillbringa 80-årsdagen på sjukhus då hon tidigare lagts in för hjärtsvikt. Har nog varit mycket logistik med att ställa in festen (som jag antar skulle ske) med så kort varsel. Hoppas hon får ett hejdundrande kalas när hon är på benen igen..

Långt kvar

Har vår nyfödda prinsessa till sin 80-årsdag. Är ju inte så intresserad av Kungahuset och kungligheterna så har ingen koll på vilken prins/prinsessa i ordningen detta är men gratulera Madeleine & Chris kan man ju göra ändå. Den nya prinsessans namn ska tydligen offentliggöras på måndag. Vi får se vad Herman Lundqvist tycker, han var ju i upplösningstillstånd när kronprinsparet döpte sin första dotter till Estelle (men det har han förhoppningsvis kommit över nu:))

 

Det händer mycket i Marbella nu..

Sedan ett år eller så har nyproduktionen av nya bostäder satt fart efter att ”ha legat i träda” på grund av fastighetskrisen. Nu ökar det med ”raketfart” längs hela kusten. Det finns fortfarande mycket mark kvar att bygga på. Det är moderna hus och lägenheter som i första hand efterfrågas, speciellt av svenskar. Av alla som köpt lägenhet enligt den senaste ”årsrapporten” ligger England i topp och Sverige kommer på andra plats. Cirka 140 000 svenskar hade bostad här 2016 och det har garanterat ökat (2017 års rappport har inte kommit ut ännu).

Det mesta som byggs är ju inte precis vid stranden även om det finns en hel del sådana projekt oxå. Villor stora som jag inte vet vad och som sagt de flesta i supermodern stil. Sådana hus är oftast snyggare på insidan än utsidan.. Att hyra en beachfront villa, liknande dem på bilderna kostar ungefär 200 000 Euro i månaden! Finns väldigt mycket jag prioriterat än att bo i ett lyxhus med 200 000 kronor i hyra. Men det finns uppenbarligen människor som gör det för annars hade inte prisnivån legat på den nivån.. De nya moderna husen må vara snygga och coola men totalt utan charm, då föredrar jag;

Det ”äkta” och charmiga Marbella men skulle inte vilja där heller för husen i gamla stan har inte trädgård/pool etc. Däremot finns det områden som kallas ”Gated communties” som har byggts med den spanska charmen och de är mina favoriter. Nära havet och stranden – älskar att kunna promenera ner till strandpromenaden, höra vågorna rulla in och allt annat underbart som det innebär att ha havet på rimligt avstånd..

Längtar till det är dags att plocka fram sommarens outfit” och bara njuta av sol och värme. Man behöver inte kolla väderappen för att se hur vädret ska bli dagen efter för man vet att det blir sol 😍

Inte nog med att

Robert Gustafsson med Rolandz är med i morgondagens Mello-final sedan ska han ut på sommarturne’ med Rolandz för att sedan avrunda året med en krogshow på Rondo. Mycket Robert Gustafsson och mycket Rolandz. 2018 Robert Gustafssons dansbandsår – det tror jag inte är rätt ”investering” i hans karriär. Men vad vet jag mer än att Mello är bästa tänkbara reklam för Rolandz sommarturné och krogshow..

Broken Hearts

Efter åtta år tillsammans, två döttrar, försök med parterapi så ger nu paret upp och separerar. Enligt Aftonbladet är det Carolina Gynning som gör slut (är det inte ett uttryck man använde i typ tonåren). I deras respektive inlägg på Instagram står det:

Att hon på olika sätt varit ärlig och berättat att de verkligen försökt med tex parterapi är starkt och bra MEN är det inte lite märkligt att mer än 12 000 personer ”gillar” ett Instagraminlägg som berättar om en separation, en avslutad kärlek, en ”splittrad” familj. Det är ju positivt att Instagram inlägg inte bara är ”så här lycklig är jag/vi så Inlägget i sig tycker jag är bra – förstår bara inte gilla markeringarna. 12 000 kommentarer med ett litet tecken på stöd är vad det borde varit, nu är det drygt 2 000 kommentarer. Jag kommer inte gilla bilden, inte lämna någon kommentar utan skickar styrka till dem för en separation är, precis som Carolina skriver, jobbig och det på många sätt..

xoxo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *