Olika hotelltyper..

image
Visste ni att hotell och resebranschen har typ tre olika kategorier av gäster som de kallar för Svensson, Olsson & Nilsson eller hur det nu var. Vill omgående säga att på Fredriksborg tänker vi inte så men hur som helst:
Svensson (eller vad det nu var den kategorin kallades) städar typ hotellrummet själv innan han/hon lämnar det. Allt ligger i papperskorgen, inget skräp lämnat någonstans.
Handfat rengjort och alla handdukar ihopsamlade snyggt så att städerskan lätt ska kunna samla ihop dem. Sängen är typ bäddad. Fjärrkontrollen ligger exakt där den låg när de kom till rummet etc etc. Det finns således nästan inget bevis mer än att lakanen behöver bytas, nya handdukar hängas upp och papperskorgen tömmas att någon överhuvudtaget bott där.
Olsson däremot är den vanligaste typen. Han eller hon bor på hotell och lämnar allt som det är. Mer eller mindre rörigt men de har inte lagt ner en minut på städa efter sig.
Tredje typen är den som verkligen utnyttjar att han/hon bor på hotell och lämnar ett väldigt stökigt rum efter sig. Snor med sig alla dusch, schampoo flaskor och annat man tycker sig ha rätt till när man nu ändå bor på hotell. Några kan till och med sno med sig någon handduk eller annat men självklart inte inredningen:)

På Scandic har en hotellstädare 5,45 minuter på sig att städa ett rum där det ska städas så att samma göst ska bo en natt till. De har väl 5-7 minuter till på sig om det ska komma en ny gäst. Här mäts det på minuter och sekunder hur lång tid du har på dig att städa. Riskkapitalisternas baksida (en av dem).

Som städerska skulle jag nog vara nervös varje gång jag öppnade ett hotellrum. Var det Svensson, Olsson eller Nilsson som bott där i natt – all skillnad i världen för dem och hur de ska hinna med sitt pressade schema per rum.

Själv är jag en totalt hopplös Svensson och det var jag långt innan jag visste om det här.
Finns inte på kartan för mig att lämna det stökigt, så jag städar allt så gott jag kan innan jag checkar ut. Jag borde nog dra mig i alla fall lite åt Olsson hållet, jag har ju trots allt betalat för att bo på ett hotell där städning inte ingår i mitt uppdrag. Men man är väl som man är, svårt att lära gamla hundar sitta.

I morgon åker jag till Marbella. Under tiden jag är borta kommer Teresa & Zenon hit. Vad har jag gjort ikväll? Städat. Inte överdrivet för det är jag för trött för men plockat undan och gjort så mycket jag kan för att lämna lägenheten i så välordnat skick som möjligt..
Jag undrar om de sitter i generna, min mormor var städerska under delar av sitt liv. Är det därför jag vill underlätta? För i övrigt kan nog ingen påstå att jag är bra på att städa..

Kram 💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.