Sillar & Sorger..

image
Jag blir glad när en pensionär som ägnat sitt yrkesverksamma liv till att jobba på sillfabrik vinner en miljon i Postkod lotteriet. Då är det verkligen till en person som jag tror kämpat med ett kanske inte superkul arbete dag ut och dag in får något som verkligen ger henne möjligheter att unna sig massa roliga saker. Lång mening och kanske fördomsfull, men oavsett så är det så många som kämpat i hela sitt liv och sedan får leva lite knapert på pensionen. Fördom eller ej så blir jag glad när pengarna hamnar i rätt händer. Vissa har haft möjlighet att pensionsspara eller har på annat sätt massa pengar och kan leva ett rikt och roligt pensionärsliv. Det borde alla som kämpat hela sitt liv få möjlighet att göra.

Jag blir ledsen när jag vet att tidigt i morse när jag låg och sov dog 35 båtflyktingar på väg mellan Marocko och hit där jag befinner mig. En del hade turen att överleva men för 35 av dem tog livet slut. Det händer just nu varje dag någonstans på Medelhavet. I överbelastade, otjänliga båtar beger sig familjer iväg mot en räddning. En räddning som inte finns. Om inte EU tillsammans tar tag i frågan kan det komma att bli EUs fall. Naivt att tro kanske, men varför finns det ett EU som inte kan komma överens om att alla ska hjälpa till. Att diskutera och dividera om snus och annat kan tydligen ges hur mycket tid och utrymme som helst men allvar och verklighet verkar tydligen för jobbigt.

Vi lever verkligen i en värld som förändras, varje dag och i snabb takt..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.