Att sova under stjärnorna..

image
Kan man uppenbarligen göra på lite olika sätt. Som på bilden tex eller som jag en gång gjorde mitt ute i öknen i Oman.

Det var ett gäng år sedan, en charterresa till Oman över jul- och nyår. Researrangör var Solresor. Säkert inget fel på dem men vi flög ner till Oman med Air Finland. Någon som hört talas om dem? Jag hade i alla fall aldrig gjort det, planet var inte byggt häromdagen precis och besättningen var så där finsk så att varenda förutfattad mening var på pricken rätt. Nåja, vi kom fram (och hem oxå för den delen). I Oman bodde vi i den näst största staden Salalah som gränsar mot Jemen. Alkohol serveras på två stället, det hotell vi bodde på och på flygplatsen. Vi hade med andra ord en ständig ström av lokala besökare i sina munderingar sittandes i baren. Bara män såklart. Inget fel i det om man bortser från den gränslösa dubbelmoralen..

Utflykter har alla charterbolag. Här inte så många eftersom det inte fanns så mycket att se. Vi hade därför bokat in oss på ökenturen med jeep och övernattning under just stjärnorna.
De hade mycket tydligt skrivit att man skulle ta med sig varma kläder till natten då det kunde bli kallt. Just det där kunde var väl det jag läste och tänkte; hur kallt kan det bli liksom..
Jag garanterar er att när solen går ner i öknen så kan det inte bli kallt det blir KALLT. Har aldrig längtat så mycket efter en soluppgång i hela mitt liv, garanterat. Men om man ser det positiva så var det otroligt vackert och eftersom det inte fanns något stadsljus på många många mils avstånd såg man hela stjärnhimlen. Det var lika vackert som det var kallt.

image
Middagen hade de inte berättat något om. Hade de gjort det hade jag med 100% säkerhet haft med mig matsäck. Kamel. Det rekommenderar jag inte ens min värsta fiende. Segt & hemskt. Så förutom att jag var vrålhungrig och höll på att frysa ihjäl så var det en trevlig utflykt. Note to self: Läs instruktioner bättre.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.