Grekland..

image
Vaknade upp till en fullständigt klarblå himmel & strålande sol. Det gjorde dom säkert i Grekland oxå. Antingen är det jag som är helt korkad och inte fattar någonting eller så är det Grekerna som inte fattar någonting.

image
Man läser och hör så mycket om hur det fungerar i Grekland med pensionsålder kring 40, tre man på varje jobb, att typ alla i Aten har två bilar för att bilar med jämnt slutnummer får köra ena dagen och dem med udda den andra osv. Om hälften är sant är det bara så att de är dom som inte fattar någonting. Nu har de en gång gjort ett val att vara med i EU. Har med största sannolikhet fått hur mycket EU-bidrag som helst och det var ju bra, tycker dom. Då kan de fortsätta med sina orimliga grejer. Nu ställs det krav på återbetalning. Då var det inte kul längre, då ska det folkomröstas. Vad som händer om de röstar ja är solklart. Vad som händer om det säger nej är skrivet i stjärnorna. Alltså röstar man nej och hoppas att man ska slippa göra några uppoffringar. Jag fattar ingenting. Inte de heller uppenbarligen. Jag har ingen större lust att betala massa skatt som till viss del ska utgöra EU-bidrag till ett land som inte är beredda att göra några egna uppoffringar. Vi har ett eget land med en äldreomsorg, sjukvård och skola som är i bättre behov av de pengarna. Våra vägar i jämförelse med många andra ”fattigares” länder inom EU är rena rama skämtet. Jag börjar nog snart nästan bli EU-motståndare. Hur mycket pengar kostar det inte med alla dessa tjänstemän i Bryssel med skyhöga löner? Jag tror i grund och botten på en Europeisk gemenskap men hur den hanteras är jag däremot inte lika övertygad om..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.