Jämlikhet..

Vi gör och har länge debatterat jämlikhet i arbetslivet. I företagsledningar och styrelser framförallt. En viktig fråga som jag inte alls vill negligera, men det finns andra jämlikhetsfrågor som inte diskuteras i det offentliga rummet..

Anders 55 har i samband med sin 50-årskris kommit fram till att livet är trist. Frugan är tråkig och gnäller för det mesta. Så dyker Liselott upp , hon är 25 och väldigt mycket mer spännande än den där sura tanten hemma. Ett förhållande inleds som slutar med ett ultimatum; berätta för din fru för annars gör jag det. Han berättar, skilsmässan ett faktum och han fortsätter sitt nya liv med Liselott.
Det är precis så här vi ser på det, vi som inte har en aning mer än ett gäng förutfattade meningar om att det var så här gick till.
Ingen funderar heller så där jättemycket på åldersskillnaden. Han ger henne trygghet/ekonomisk sådan och hon ger hon bekräftelse och ungdom. Eller så älskar de faktiskt varandra.

Men om vi nu skulle vara modiga nog och vända på steken..
Anneli 55 har tröttnat på maken som sitter i soffan och glor på TV och aldrig har lust att göra någonting, eller så kanske hon blivit lämnad av Anders 55 och lever själv. Hon träffar av en händelse på Martin 30 och de känner att de dras till varandra, har kul i hop och efter ett tag inleder de en relation. Nu kommer reaktionerna; vad ser han hons henne som är så mycket äldre, de måste vara pengarna eller Gud vet vad. Det kommer aldrig att hålla, herregud tänk när hon är 75 och så svartmålas det hej vilt kring omöjligheten i denna relation.

Vad skiljer Annelis relation mot Anders? Ingenting. Båda har träffat en yngre partner, men normen säger att det är mannen som ska vara den äldre. Annars är det inte normalt , lite skumt och kommer definitivt aldrig att hålla.

Varför kan vi inte låta Anders, Annelie och alla människor få
hitta sin kärlek och det på sitt sätt. Vi andra har ingen insikt, ingen aning om vad det är som gör att de valt varandra. Det enda vi har har är en säck fördomar. Släpp den och likt ”Släpp fångarna loss det är vår” se på alla vuxna relationer oavsett ålder och kön med ”Släpp kärleken loss det är sommar” Ägna inte tid åt att fundera på varför de har en relation, de vet de så bra själva!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.