Sommar Sverige

Även om livet här med 320 soldagar per år och allt annat som får en att må bra så finns det trots allt vissa saker med Sverige som är fantastiska. Självklart familj & vänner men om man bortser från dem så är det här mina Topp 5 på vad som är så fantastiskt med Sverige och som man kan sakna riktigt ordentligt:

image
Den svenska skärgården – Stockholms skärgård ligger väl mig närmast om hjärtat eftersom det är där jag spenderat så mycket tid och inte minst för att Fredriksborg ligger där. Älskar ångbåtarna, de röda husen med vita knutar och allt det där andra som hör skärgårds idyllen till. Västkusten har ju sin charm med sina klippor, skaldjuren och de riktiga gamla fiske samhällena så inget är bättre än det andra.

image
Alla ängar med fritt växande blommor, allemansrätten som gör att alla kan komma ut i skog & mark. Men mina föräldrar uppskattade inte sådär jättemycket när en utländsk cyklist tyckte att det var en bra ide att tälta på deras sjötomt i Nacka och att det även vore bussigt om han kunde låna duschen..

image
Svensk färskpotatis – speciellt den allra första. Man behöver egentligen ingenting till bara potatis, dill & smör. Så gott! Tror jag måste packa ner något kilo i resväskan när jag åker tillbaka efter mitt Sverigebesök.

image
Österlen, så härligt! De gula rapsfälten, korsvirkeshusen med halmtak, de gamla fiskelägena, äppelodlingarna – allt är underbart med Österlen.

image
Sist men inte minst hagarna med kor, hästar, får och annat på sommarbete. Det är riktigt svensk sommar i ett nötskal det.

Syrenerna ska jag inte glömma, jag hoppas verkligen att de blommar när jag är hemma i Sverige. Kommer bli Ferdinands syrra och bara sitta intill en syrenhäck och njuta och lukta..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.