En gång var det..

image
..en mycket god och för mig viktig vän som skrev följande FB inlägg
”Det finns dagar och det finns dagar”
Jag citerar honom i dag. Visst går allt här i livet upp och ned och det är väl så det ska vara, annars uppskattar man ingenting till slut. Men bra och dåliga dagar kan variera på många sätt. Om man bortser från sådant som allvarliga sjukdomar och liknande otäcka saker som drabbas oss i livet så är att göra någon ledsen eller besviken bland de värsta av de dåliga dagarna.

Vi kan klaga på allt möjligt och tycka att vi har en dålig dag. Men det kan vi ofta påverka och göra något åt själva. Men när man gör någon riktigt besviken eller ledsen så är det gjort och går inte ta tillbaka. Man kan be om ursäkt och förlåtelse men oavsett så är skadan skedd. Även om det inte hjälper så är man precis lika ledsen själv som den som blivit besviken eller ledsen.

Vi blir alla både besvikna och ledsna över andras agerande eller beteende genom livet. I bland mer och ibland mindre, men det drabbar nog oss alla. Man måste däremot respektera den som drabbats känslor och likaså tillåta sig själv att bli arg, ledsen och besviken om det är man själv som drabbats.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.