För smart..

image
..för sitt eget bästa är det både en och annan som är. De är så smarta tycker de att de glömmer bort att göra någon som helst analys eller ägna en tanke åt eventuella konsekvenser. De bara ägnar sig åt att konstatera att de minsann varit väldigt smarta.
Brukar sällan lyckas att vara just för smart för sitt eget bästa..

image
Jag citerar Magnus Carlson som en gång sa i samband med en helt annan historia ”När karmakontot räknas ihop så får de igen det”
Många gånger går det snabbare än så, även om Magnus har rätt i sak;
”What goes around comes around”
Så ett litet råd; tänk på det nästa gång (om du är en sådan typ som är för smart för ditt eget bästa) – det lönar sig inte i längden så hoppa över att vara översmart..

image
I dag när jag varit hos läkaren i San Pedro såg jag en skola med språkkurser. Tror nog att jag måste anmäla mig till en kurs i spanska. Jag vill inte tillbringa typ halva året i ett land där jag inte behärskar språket. Kommer liksom inte i gång med de där köpta kurserna eller apparna. Blir nog mer disciplin om jag har anmält mig till en kurs med fasta tider. Alla tror att jag, eftersom jag bott i Italien och då pratade rätt bra italienska ska ha så lätt att lära mig. Jag upplever nästan att det hämmar mig. Jag kanske förstår bättre men blandar hela tiden ihop språken när jag ska försöka säga något. Lösning?
Jag anmäler mig till kursen, även om det inte är helt lätt att lära sig ett nytt språk när man passerat 50.. Men skam den som ger sig..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.