Varsel & annat..

image
Det var något år sedan som varsel haglade tätt och slog hårt mot både orter och individer. Den här veckan är det två stora varsel igen, vi får hoppas att historien inte upprepar sig och att det blir en himla massa varsel.

image
Ericsson är en av dem som varslar den här veckan. Lite drygt 2 000 personer, inte för att de förlorar pengar utan med kompetensutväxling som argument. Svårt för dem som jobbar och sliter att förstå och säkert med en känsla av att inte duga, men verkligheten ser ut så att det faktiskt behövs i många organisationer. I övrigt kan man väl konstatera att Ericssons pay off är skrämmande sann, sett ur ett internt perspektiv. För ett gäng år sedan var det ca 45 000 anställda på Ericsson i Sverige, i dag är det ca 15 000. Det kan man kalla en drastisk neddragning.

image
Margot Wallström verkar inte göra någon jättesuccé som utrikesminister. Verkar vara lite utfryst internt och kritiserad externt och runt om i världen. Vissa tycker att hon gjort rätt andra inte, men nog kan man väl känna lite att hon är ute efter rubriker. Inte vet jag men såg henne en gång på Skavlan, kan inte påstå att hon gjorde något speciellt sympatiskt intryck. Kändes rätt så kall med sin egen karriär i första rummet och sedan fick familjen anpassa sig efter hennes karriärval. Hennes man har nog inte haft det helt lätt är min högst personliga gissning/uppfattning..

image
I övrigt kan jag berätta att det inte går av sig själv av uppfostra en liten hundvalp. Svårt att vara tuff och konsekvent mot någon som är så otroligt söt & go, men om man inte gör det nu så kommer man ångra sig bittert senare. Det är ett som är säkert..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.