Veckan som kommer..

image
..är den veckan på hela året som svenska folket i högst utsträckning känner sig som Krösa-Maja. Ni vet hon i Emil i Lönneberga som var så fattig. Den stackars Maja var det ju året runt, svensken i allmänhet lider den kommande veckan av sviterna av slöseriet efter jul- och nyårshelgerna.

image
Till och med spargrisen får säkert gå ner i vikt både här och där runt om i landet. Om ni inte har någon spargris kan jag verkligen rekommendera er att skaffa en, behöver ju inte vara i form av en gris:) Kastar så fort jag kommer ihåg ner alla mina mynt i det som är min spargris. Tömmer då och då och blir varje gång lika förvånad hur mycket pengar det blivit av de där mynten.

image
Nästa vecka är oxå den vecka vi pantar mest burkar och flaskor under hela året. Hänger säkert ihop både med konsumtion och att man tar sig tiden att panta istället för att slänga i soporna. Så det är ju bra ur alla perspektiv (konsumtionen förvisso beroende på vad innehållet var:))

image
I vardagsrummet brinner ett gäng stearinljus, hög mysfaktor. Ska inte göra någon direkt mer nytta i dag utan hänga i soffan och ladda inför årets fattigaste vecka..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.