Sigge ❤️❤️

image
Även om man vet att en katt inte kan leva för evigt så vill man ju inget annat. Alla som har eller haft ett husdjur vet att de blir precis som vilken familjemedlem
som helst.

image
För 18 år sedan åkte vi hem till Petra på Lidingö för att titta på alla hennes kattungar som kattmamman Selma fått. Vi skulle absolut inte ha någon katt, det var Thomas väldigt tydlig med på vägen ut till Lidingö. Men när vi såg de där underbara små kattungarna var det omöjligt att motstå. Det var Thomas som valde Sigge, han var den som var piggast, ögonkontakt och bra psyke var djurvännen Thomas omdöme. Han kunde inte haft mer rätt.

Någon vecka senare hade Sigge hunnit bli 8 veckor och kunde skiljas från mamma Selma och sina syskon. Vi hade köpt en bur på Zoo på Fältöversten och jag hade sytt ett mjuk katt-täcke som vi lagt i buren. Sigge, buren & täcket hängde med i 18 år. På resor runt om i Sverige, till och från landet, flyttar och allt annat men Sigge hängde alltid med. Nyfiken och glad, så länge vi var med så var Sigge glad.

Bortsett från den gången vi skulle åka båt med svärföräldrarna på ett blåsigt äventyr. Där gick gränsen för Sigge och hans lust för äventyr, så i någon båt klev han aldrig på igen efter det.

Jag kan skriva en roman om Sigge, katten som trodde att han var en hund men nöjer mig med att sörja att han inte längre finns med oss, vara tacksam över att han bara somnade in. Han var inte sjuk, han behövde inte lida. Han gick in i buren vi hämtade honom i för 18 år sedan och somnade stilla in på sitt lilla katt-täcke.

Jag kommer sakna honom enormt, ingen katt var som han. Rummet på hotellet som var tänkt att heta Signe har nu bytt namn. Sigge heter det nu och det kommer bara vara fina människor som ska få äran att bo i Sigges rum..

Kram

2 reaktioner på ”Sigge ❤️❤️”

  1. Sigge kan knappast ha blivit omhändertagen av bättre människor, och man önskar att alla djur fick ha det lika gott som han haft det.
    Jag hoppas att din smärta lindras lite varje dag, och att du kan se tillbaka och minnas er älskade familjemedlem med ett leende, utan allt för mycket hugg i bröstet, så småningom.
    Massa kramar, kärlek och omtanke till dig och de dina Eva ❤️❤️❤️
    /Helena N

    1. Tack snälla, söta Helena för både fina ord & din omtanke som ALLTID är så stor för alla. Kärlek till dig ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.