Läste..

image
Alex Schulmans krönika om Nyårsafton i dag. Han ogillar nog Nyårsafton mer än mig, fast av ett helt annat skäl. Hans uppfattning var mer vad är det att fira att vi blivit ett år äldre & tyckte väl att det var bättre att vi firade alla andra dagar än just Nyårsafton (lite lätt förenklat sådär). Att vi blir äldre och Nyårsafton sätter jag inte direkt i sammanhang med varandra, då vore det väl mer logiskt att inte fira utan sörja på sin födelsedag. Nåväl, allt är inte logiskt och inget är rätt eller fel (i alla fall i frågan om Nyårsafton).

image
Mitt lilla ogillande mot Nyårsafton handlar egentligen bara om två saker:
1. Förväntan. Alla förväntar sig att det ska bli så otroligt festligt, kul och trevligt. Det sparas inte på krutet (i dubbel bemärkelse), ny klänning som glittrar ska helst införskaffas, mat i mängder av bästa sort (inget fel i det) men sen.. Alkohol i ännu större mängder. Hur många blir inte för fulla och den där tjusiga, trevliga stämningen försvann på något sätt när Berra blev lite för full. Omöjligt att få tag på taxi. På stan blir det bråk eftersom den där förväntan aldrig infriades. Ja, ni hör ju.. Klart att det finns massa trevliga Nyårsfirande men nu generaliserar jag grovt.

image
2. Fyrverkerierna. Hur mycket pengar skjuter vi iväg på några minuter? Jag har ingen aning om det. Men vad jag däremot har en aning om är att dessa pengar kunnat användas till något väsentligt vettigare och dessutom skyddat massor av hundar och katter från ett Nyårsafton i ren och skär panik rädsla..

Over & out från en tråkmåns:)

2 reaktioner på ”Läste..”

  1. Det var väl skönt att det finns fler än jag som tycker Nyårsafton är upphåsad, håller helt med!

    Önskar dig en lagom Nyårsafton fina Eva!

    Många kramar från en annan tråkmåns <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.