Sheikh..

image
I går skulle Sheikh ha utvisats och mot uppvisande av en papperslapp och en eget inköpt flygbiljett till Bangladesh i handen visa att han nu ”frivilligt” lämnar landet.
Han får inte resa till något annat land om han inte kan uppvisa dokumentation på att de accepterat att ta emot honom, enligt regelverket.

Då vi överklagat beslutet och det från i går räknat kommer att komma ett besked inom 14 dagar om fallet kommer att prövas eller ej. Därför var Sheihk på jobbet i morse som vanligt efter att försäkrat sig om att nu inte bryter mot någon märklig regel igen.

Vi pratade igår, Sheikh & jag. Det går bra i några minuter, sedan hör jag hur han kämpar och kämpar med att hålla tårarna tillbaka. Det gör så jäkla ont både i hjärtat och huvudet hur vi, som säger att vi ska öppna våra hjärtan, bestraffar invandrare på det här sättet. Invandrare som gjort allt för att göra rätt för sig. Allt för att komma in på ett bra sätt i det svenska samhället. Aldrig erhållit en krona i bidrag.

Har Morgan Johansson som utlovat svarat på mina två frågor:
Hur han ser på lagen
Hur han ser på tillämpningen av denna lag
Nej, det har han såklart inte. Han kommer inte att göra det heller, trots att hans pressekreterare efter att vi tjafsat en del fram och tillbaka skriftligen lovat mig svar på dessa två frågor.
Istället låter man Migrationsverket fortsätta klä skott, jag undrar hur många utbrända människor de har där. De gör vad de blir tillsagda att göra, har INGET utrymme att göra egna bedömningar för då kan de prickas för felaktigt tjänsteutförande och det vill de ju inte. En sak vet dom med största säkerhet och det är att ingen skulle stå upp för dem i ett sådant fall.

Lätt att vara politiker, styra lagsättningen och sedan slippa stå till svars..

Jag är säkert naiv men jag har lärt mig så mycket om vår obefintliga migrationspolitik de senaste veckorna att jag faktiskt inte tror att det är vare sig möjligt eller sant.

Vi kämpar vidare för att på alla sätt hjälpa Sheikh och ni vet att jag är rätt envis och ibland dumdristigt orädd..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.