Upprörda känslor..

image
..var det hemma hos mig 1977.. Jag & några av tjejkompisarna var hemma hos mig & tittade på Melodifestivalen. Sist kom Magnus Uggla med, om jag inte minns fel,Johnny the rocker. Vi var SÅ upprörda, han var ju överlägset bäst enligt oss. På den tiden kunde man inte ösa ur sig sin upprördhet via Twitter,FB och allt annat som finns i dag. På den tiden fanns det bara en sak att göra – ringa till Aftonbladet eller Expressens ”Vann rätt låt” telefon. Det gjorde såklart jag och framförde argt; Är det bara pensionärer i juryn? Uggla var ju bäst!
Detta citerades korrekt i tidningen dagen därpå och ”avsändare” av denna synpunkt var Eva, Gittan, Ullis,Ia & Kalle (ja det är en hon som egentligen heter Katja). Sedan den kvällen 1977 när jag såg Uggla för första gången har jag spelat typ sönder hans skivor genom åren:)

image
Upprörd blev jag i princip varje ÅR för jag tyckte alltid det var fel låt som vann.. Så oxå när Martin Stenmarck gick och vann med Las Vegas. Sååå dålig tyckte jag den var, där och då.. Så kom han väl på en 19:e plats i Eurovision och mediedrevet satte igång i sedvanlig ordning.

Apropå mediadrev så var ju detta helt galet när Carola & Andreas Johnson åkte ut i andra chansen. Ja, de var lite kaxiga innan och här får man aldrig glömma vilken lag som gäller; Jante.
Men den mobbning som sedan satte igång var oursäktlig från medias sida. Främst drabbades såklart Carola, att man som 13-åring ringer in och är galet upprörd är väl en sak men när en hel journalistkår (nej, inte alla) bestående av vuxna människor sätter igång en mobbningskampanj på det sättet blir man ju rädd. Vad hade hon gjort annat än att åka ut i andra chansen efter att ha varit lite kaxig inför tävlingen? Mördat 8 barn, något kriminellt eller omoraliskt överhuvudtaget.. Nej men vad spelade de dem för roll, börjar en följer alla..

image
Sedan finns det dem som gärna söker sig till löpsedlarna antagligen av orsaken syns jag så finns jag. I bland vill de vara på ”löpet” och vänder ut och in på sig själva i ”det är så synd om mig” budskap vilket de snabbt glömmer när samma tidningar sätter dem på löpet för en rattfylla eller så. Då är det inte lika kul längre och plötsligt orättvist. Går inte i hop det. Kan bara konstatera att jag är oändligt glad över att inte vara en offentlig person. Frågade en gång Carola om det inte var jobbigt att aldrig få vara ifred riktigt när det finns fotografer på plats. Detta i samband med att Carola körde bilen och fotograferna ställde sig typ framför bilen. Inte otrevliga eller så men det är ju lite onödigt att köra över dem. Regnet öste ner men ut hoppade Carola glatt och lät sig intervjuas och fotograferas. Vad svarade hon?
Man får inse att de gör sitt jobb och jag mitt jobb. Men man vill ju vara snygg när de ska fotografera en och sedan skrattade hon glatt. Ja, hon har ju haft dem med sig sedan tidigt 80-tal så hon har väl vant sig..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.