Hasse..

image
Nöje för nöjes skull och ”Fullt, folkligt och festligt” det är Hasse Wallman med ett par ord. Det är få som haft modet, drivkraften och känslan för vad som går hem på det sätt som Hasse hade. Visst har Hasse och jag haft både en och annan dust under min tid som hans efterträdare som VD för Wallmans.
Men de dusterna övergick till något annat, vi insåg att vi båda hade samma mål och fann både varandra och respekten för våra ibland olika sätt att ta sig till målet.

image
Efter jag lämnat Wallmans träffades vi då och då, alltid ute på Värmdö. Det gör ont i hela mitt hjärta när jag tänker på de sista orden han sa till mig när vi skildes åt efter vårt senaste möte. Solen sken, vi fikade ihop på Fredriksborg och pratade om hur saker blivit. Han körde mig hem efter det vi fikat och pratat, när han stannade bilen och jag skulle hoppa av så sa han det där som gör att jag har extra ont i hjärtat över att han gått bort.

Vi träffades som hastigast någon mer gång uppe på Fredriksborg när han kom förbi och vi pratade lite. Innebörden var alltid det samma som den där sista meningen i bilen.

Jag blir ännu mer sorgsen när jag tänker på Micke Solfors, Peter Björk och andra som mer eller mindre tillbringat hela sitt vuxna liv att jobba med Hasse. Säkert inte alltid överens men alltid med respekt för varandra och en fullständigt obrottsligt stark lojalitet. Patrik som funnits vid Hasses sida, Gunnar och alla andra som jobbat väldigt mycket längre med Hasse. Jag tänker på er alla er idag lika mycket som på Hasses familj för alla ni var oxå Hasses familj.

Jag är tacksam över att våra duster övergick till förtroliga samtal och att jag fick de där mötena och stunderna med honom.
Att vi insåg att vi faktiskt hade väldigt mycket som vi var överens om och tyvärr att vi båda kände en stor sorg över hur allt utvecklats. Hans livsverk och gärning för svenskt nöjesliv och förståelsen för att i ett nöjesföretag måste man våga, låta kreativiteten leva och frodas för att kunna åstadkomma framgång finns det tyvärr inte spår kvar av i dagens Wallmans.. Det var inte helt rättvist uttryckt för det finns fortfarande eldsjälar och fantastiska människor i organisationen som varje dag ger allt. Det är kaptenen & Co, som en gång hette Wallman mfl som numera inte alls har förståelse för att som Lill Lindfors en gång sjöng ”Musik ska byggas av glädje”
Nöjesföretag ska oxå byggas av glädje.. Inte svårare än så men tyvärr inte dagens verklighet..

Vila i frid Hasse..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.