Julplanering..

image
Julen känns ju rätt så avlägsen just nu, men när det gäller planering av julbord så är arbetet igångsatt och bokningarna börjar rulla in. Vi körde ju på Fredriksborg förra året och kommer självklart göra det igen. I Kalmar blir det oxå julbord. Helt nytt är att vi kommer starta med julbord på Waldemarsudde, inte inne i själva slottet och Prinsens kök utan på Ektorpet.

image
Ektorpet ligger strax efter grindarna till den stora park som omger Waldemarsudde och är ett grönt gammalt charmigt trähus från 1700-talet. Tidigare år har vi mest hållit öppet under sommarmånaderna men i år har vi haft året runt öppet. Inte så många sittplatser inne, ca 30-35 men huset i sig själv, de slitna gamla trägolven och miljön runt omkring är mer än charmigt. Trädgårdsserveringen är enormt populär under sommaren med våfflor och stora räksmörgåsar som specialiteter. Nu under årets övriga månader är det såklart en matigare meny och i år tänkte vi alltså ha julbordspremiär. Fokus på slutna sällskap på upp till 30 personer som vill ha ett alldeles eget julbord och inte trängas med andra och stå i de ganska vanliga köerna till julbordet. Tar ju ofta lite tid att etablera ett nytt julbordsställe men jag är optimistisk och tror verkligen att det kan bli hur bra som helst. År ett kanske får ses som ett start år sedan är jag övertygad om att det blir superbra år två..

image
Huset är ju från 1700-talet men redan 1949 öppnades en trädgårdsservering i det som tidigare var en fiskarbostad. Det har alla förutsättningar att verkligen få en magisk julkänsla som verkligen känns äkta och traditionell. Självklart kommer vi precis som på Fredriksborg att göra allt själva från grunden. Ska bli jättekul att sätta ”konceptet” julbord på Ektorpet..

Nu partiledardebatt på fyran, sägs att en tredjedel av svenskarna inte bestämt sig vad de ska rösta på ännu. Själv kommer jag rösta som jag alltid gjort..

Såg en trailer att Svenska Hollywoodfruar kommer med ytterligare en säsong. Då har vi någon att hetsa upp oss över den här hösten oxå, för jag antar att Gunilla både kommer vara med och vara som hon brukar. Maria Montazami hann jag skymta i trailern, börjar man inte lite mer än trött på henne? Kommer väl som vanligt se ett och annat avsnitt, något är det som får en att se programmet. Följer det inte slaviskt men kan tycka att det är lite kul att se då och då.

Undrar just hur trötta och utarbetade de stackars partiledarna är så här tre dagar före valet.. Jobb typ 24/7 och en i förhållande till antal arbetstimmar och noll privatliv en relativt sett låg lön. Lite för många politiker bara som inte sysslat med något annat än politik.. Har lite svårt att hålla det där löftet om valfrihet så jag slutar nu..

Kram