Apropå svart-vitt..

image
..så är det verkligen så att saker här i livet eller livet i allmänhet inte är svart eller vitt. Det är något av det man lär sig ju äldre man blir. Vissa förblir svart-vita medan de allra flesta ser saker lite mindre svart-vitt ju äldre de blir. Vissa saker/ämnen mår bra av och ska förbli svart-vita som tex att det inte är ok med rasism, att det självklart är helt ok att vara gay och andra liknande ”saker”. Tyvärr är det inte alla som delar den uppfattningen, det såg vi prov på senast i går i Stockholm. Beklagligt är ordet.

Men även när det gäller de vardagliga livet så är det inte heller svart eller vitt på samma sätt eller samma olika sätt, vare sig människor emellan eller i enskilda situationer.
”Det finns alltid två sidor av myntet” är ju ett gammalt ordspråk som om man bortser från extremfall som våld och liknande nästan alltid är sant. Oavsett vad det gäller så finns det olika perspektiv att se på saker och ibland måste man ta sig den tiden för att förstå någons agerande. För det som kan te sig som onormalt, egoistiskt, konstigt eller vad som helst, kanske inte är det om man tittar på det en gång till.. Sätter sig in i den personens situation för att åtminstone försöka förstå agerandet. Man behöver självklart inte tycka att agerandet var ok men man har i alla värderat det och kanske nyanserna blivit lite tydligare..

image
Alfons har så rätt så rätt, tror att det är något som alla behöver tänka på lite mer. Det finns någon slags förväntan över att allt ska vara kul, guld & gröna skogar etc och så är inte livet. Lika lite som det är svart eller vitt.

Kram