Älskade Brasse & leenden..

image
Brasse Brännström har gått bort, bara 69 år gammal, så sorgligt. Vem kunde inte annat än att gilla Brasse och skratta både med och åt honom i hans karaktärer?

image
Fem myror är fler än fyra elefanter, vem glömmer någonsin det underbara barnprogrammet som förenade kunskap, humor & glädje i en härlig kombination..

Eller..
image
Magnus & Brasse i tex Varning för barn – en klassiker

Googlade på bilder på Brasse, det fanns många kan jag säga. Det fanns däremot inte många där han inte skrattade eller hade ett stort leende. Ett äkta leende som kommer inifrån, från hjärtat. Det är stor skillnad på äkta och oäkta leenden. Hur många påklistrade leenden har man inte sett som inte är ett leende i dess rätta bemärkelse utan snarare en ”ansiktsrörelse” för ögonen och hjärtat är inte med. Röda mattan är ett typexempel där man kan se den typen ofta och även i annonser..
image
Inte så mycket sann äkta glädje över det leendet..

image
Det här är oxå ett ”nu ska jag le” leende. I och för sig har hon kanske inte så mycket att att vara glad för i dessa valtider så att hon skulle skratta och le från morgon till kväll är nog inte så troligt..

En misslyckad variant av ett inövat påklistrat leende kan debut så här..
image

Det är en stor skillnad på ett äkta leende som verkligen förmedlar glädje och ett som är planerat. Det här är ett äkta leende, det känns rätt in i hjärtat..
image
..och blir då per automatik vackert..

Sedan finns det ju de som aldrig ler..
image
Fast det är inte riktigt sant..utanför bild ler dom ofta, mycket & äkta..

Kram