Vackert, enkelt & rustikt…

image
Om man vill ”piffa” till lite hemma bara för att eller ha ett trädgårdskalas kan man göra jättefint på ett ”billigt”, rustikt och fint sätt själv istället för att gå till blomsteraffären och köpa ”tråkiga” rosor eller uppsättningar. Men det är klart det beror ju helt på vilken stil du har & vad du gillar för det är ju det som är huvudsaken. Här är i alla fall några inspirationstips från mig som jag tycker är både fina och rätt enkla (och därmed heller inte så dyra att få till):

image
Enkla blommor, kan vara syrener eller lupiner på försommaren som man plockar gratis ute och ställer i ”krus/kannor” för att skapa en lite mer rustik känsla.

image
Fyll vasen med vatten och citroner som döljer vattnet som lätt blir trist och stjälkar som aldrig är speciellt snygga – superenkelt & billigt.

image
Buffetbordet ute under ett träd, rustik duk eller direkt på bordet om du har ett vackert gammalt ådrat träbord. Häng några glödlampor med varmt ljus som hänger ner från trädgrenarna – magiskt vackert..

image
Samma tanke här fast över middagsbordet, enkla glödlampor, kanske färgade i orange eller någon annan färg som ger ett otroligt varmt & mysigt sken på mörkret fallet. Kanske måste hängas i elsladd så att man får el till dem utan att behöva typ 25 sladdar, men det finns att köpa färdiga. Vi har orangea i Orangeriet på Fredriksborg, jag lovar att det blir vackert när mörkret faller.

Nu i augusti kommer ju mörkret rätt snabbt på kvällarna. Inte riktigt som i Marbella där det är som att släcka en lampa, hur ljust som helst ena minuten och kolmörkt nästa. Här i Sverige har vi en vackra skymning som sakta går över till mörkt, men det går fortare och fortare varje dag nu i augusti..

image
Men allra vackrast av allt? Svenska sommarblommor, gärna fritt plockade ute i naturen – oslagbart!

Det var några tips från Tant P det, se upp det kan komma tips på virkning när ni minst anar det..

Kram