Måste bara..

image
Var ju i Kalmar i dag och passade självklart på att tillbringa lite tid på Slottet, tillsammans med Lotta, Tomas, Italienska glasmakare, diverse övriga medarbetare som alla kämpar som djur för att få till Cafe öppningen på fredag.
Jag måste bara, så där i smyg få dela med mig av några ”work in progress” bilder..

image
Våra hemmagjorda kakfat, Tomas & Lotta har varit runt överallt och köpt upp gammalt porslin av privatpersoner som är jättestolta att deras porslin ska få finnas på Kalmar Slott. Vi kommer använda det både som kakfat och ”mat/bull tallrikar i caféet. En riktigt bra ide av Tomas & Lotta som blir en superbra brytning mot inredningen i övrigt.

image
Det händer massor i köket, både installationsmässigt & tester av matlagning och olika rätter.. Smakade bl.a. På vår hemmagjorda glass i dag, gudomligt god!

image
Ett exempel på vårt rustika, svensktillverkad porslin som kommer användas i restaurangerna (vi har tre olika restaurangavdelningar). Kommer finnas i flera färger och former, men vill ju inte avslöja allt:)

image
En våra restaurangdelar vårt Chambre separe med plats för 10 gäster, bilden gör det inte rättvisa, magiskt.

image
En hårt arbetande krögare av världsklass Herr Begic, lika hårt arbetande Fru Begic hann jag inte fånga på bild..

image
En av tavlorna i ena restaurangen, gamla motiv från slottet med känsla och karaktär. Gjorda på plexiglas för att bryta mot de vita stenväggarna. De kommer dock göras om eftersom vi inte tycker att man får fram rätt plexiglasbrytning.

Ja ni, det var en liten hemlig tjuvtitta. Lovar att det kommer bli så fint. Om något dag kommer några bilder tagna av en bättre fotograf än mig nämligen Krögare Begic själv..

Kram