Kommer ni håg?

image
Den där allra första grammofonspelaren man fick i julklapp eller om det nu var födelsedagspresent. Lyckan var total:)

Min såg nog inte riktigt ut så här men den var röd och så där ihopfällbar. Den gick typ dygnet runt när man var hemma, man fick liksom aldrig nog. Minns några skivor/artister som spelades extra mycket när man var sisådär 10 år..
image
Björn Skifs, minns inte namnen på alla låtar men populärast var ju tveklöst Hooked on a feeling.

image
Den här har jag nog lyssnat på 1000 gånger, Seasons in the sun. Gud så bra man tyckte den var. Mitt starkaste minne är att jag & en kompis skolkade från Blockflöjten eller vad det nu var och lyssnade på den här om och om igen en hel eftermiddag, man fick liksom inte nog.

En annan ”halvidol” var ju så klart Donny Osmond, han var ju så snygg:) Kommer inte ihåg en enda låt så där rakt upp och ner så något bestående minne utgjorde han inte..
image

Men det gjorde däremot det här ”geniet” som tyvärr tragiskt gick bort alldeles för tidigt. Men vilken låtskatt han skapade tillsammans med sin bror:
image

ABBA var ju självklart oxå favoriter som snurrade på skivtallriken. Sedan blev det lite tuffare med Alice Cooper, lite hårdrocksband ett tag innan discon kom för att stanna i många år. I will survive, Disco Inferno, jag kan räkna upp hur många som helst och som jag fortfarande lyssnar på. Minnena från Bobbadilla, Village & Tramps kommer till liv genom musiken. Vilka sjukt roliga år!

Sedan kom Schlagern och jag är en äkta Schlagernörd, inte riktigt i paritet med Björn Kjellman men ändå.
Om jag ska välja en schlagerlåt som jag haft roligast till så blir det utan veckan La Dolce Vita med After Dark. Säger bara:
1. Johan, Palle, Ville & jag
2. Portugal Fotbolls EM, Sverige vann med 5-0
3. Fest hela natten
4. Vi skrämde nog slag på halva Lissabon genom vår allt annat än skönsjungande ja, jag vill leva La Dolce Vita.. Ungefär lika många gånger som jag lyssnade på Seasons in the sun den där eftermiddagen 1974..
Minne för livet – garanterat!

Musik kan verkligen göra nytta: sprida glädje, ge lugn, ge tröst ja typ allt så vad vore livet utan musik? Precis lika tråkigt & trist som ett liv utan vänner..

Kram